Synonymer till Idaho

Idaho kan beskrivas som ”en delstat i USA”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Idaho samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Idaho

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Idaho.

Vad är motsatsen till Idaho?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Idaho.

Vad betyder Idaho?

  1. en delstat i USA

Hur böjs Idaho?

  1. Idaho
  2. idahos

Hur kan ordet Idaho användas?

Det saknas exempel på hur Idaho kan användas.

Hur används ordet Idaho i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Idaho används i vanlig text.

  1. I flera stater, som Kalifornien, Oregon och Idaho, väntas det bli över 40 grader varmt och NWS varnar för värmerelaterade dödsfall.
  2. Det där är revolutionerande, inser jag direkt, jag som själv gjorde high school–år hos en vapenentusiastisk familj i Idaho för 35 år sedan.
  3. Ungefär samtidigt satte författaren Ernest Hemingway bössan mot huvudet på sin ranch i Idaho, 61 år gammal och förbrukad av ett liv i omkörningsfilen.
  4. Han är visserligen populär i de mest konservativa delstaterna i den djupa Södern, i delstater som Louisiana, Mississippi och Alabama, samt i bergsregionerna i nordvästra i USA, i delstater som Wyoming och Idaho.
  5. Hemingways självmord 1961 fascinerade Thompson och tre år senare tog han sig till den mytomspunne författarens hem i Ketchum, Idaho, för att undersöka orsakerna till det.
  6. Du ser inte Hillary Clinton kampanja i (republikanskt starka) Idaho eller Mississippi.
  7. Det är så han framställer den, dagen då han bestämde sig för att inte skriva en rad under 101 dagar, en metod lånad från en indianstam i Idaho som menar att alla beroenden går att ta sig ur på 101 dagar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?