ideligen

Vi hittade 10 synonymer till ideligen. Ordet ideligen är en synonym till jämt och oavbrutet och kan beskrivas som ”gång på gång, ständigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ideligen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ideligen?

 1. för jämnan
 2. gång på gång
 3. jämt
 4. mycket
 5. oavbrutet
 6. ofta
 7. oupphörligen
 8. oupphörligt
 9. ständigt
 10. vanligtvis

Vad är motsatsen till ideligen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ideligen.

Vad betyder ideligen?

 1. gång på gång, ständigt

Hur böjs ordet ideligen?

 1. ideligen

Hur kan ordet ordet ideligen användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet ideligen i svenska tidningar?

 1. Lindberg säger också att han tror att Socialdemokraterna håller på att tappa greppet om själva frågan, samtidigt som Ulf Kristersson och Moderaterna ideligen kommer med nya förslag om hur gängbrottsligheten ska bekämpas.
 2. Alltså finns potentiella risker i samband med en reglering av cannabis, vilket förespråkarna av prohibition (det vill säga förbud, vår nuvarande narkotikapolitik) ideligen poängterar, och regleringsanhängare ryggmärgsmässigt avfärdar.
 3. Har problem att ligga rätt när man möter ett lag som Marocko som ideligen jobbade med att dra isär backlinjen.
 4. Tystnaden som ideligen uppstår mellan dem är hemsk.
 5. Videokameran i ettåriga dotterns sovrum är en annan sak, den tappar ideligen kontakt med routern och börjar då lysa med ett kraftigt orange ljus – som väcker dottern.
 6. Tidigare försök att klona primater har ideligen misslyckats.
 7. Argsint, stundtals rytande, med ett opålitligt röstläge som ideligen hoppade upp till en sorts smärtpunkt där stämman bryts.
 8. Den första intifadan utlöstes den 9 december efter årtionden av ideligen uppblossande oroligheter när fyra civila palestiner dödades i en krock med en israeliskt militärfordon och den tynade ut efter Osloavtalet 1993.
 9. – Vår ambition är att ideligen förbättra oss, som att till exempel bli mer kostnadseffektiva.
 10. Samtidigt fortsätter hon att mata mannen med jordgubbar, trots att han ideligen upprepar att ”jag gillar inte jordgubbar”.
 11. Mest intressant i Zodiac är texterna som ideligen zoomas in.
 12. Men hela talet stördes av ständiga protester och arrangörerna var tvungna att ideligen visa ut flera som uttryckte sitt missnöje i publiken.
 13. Skulle vi gått med på att smyganslutas till Nato, om inte borgerlig press ideligen hade hittat ”främmande” u-båtar alldeles utanför bryggan?.


Mer information om ideligen och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är jämt en synonym till ideligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.