identifiera

Vi hittade 3 synonymer till identifiera. Ordet identifiera är en synonym till känna igen och likställa och kan bland annat beskrivas som ”känner igen, påvisar identiteten hos”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av identifiera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till identifiera?

 1. igenkänna
 2. känna igen
 3. likställa

Vad är motsatsen till identifiera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till identifiera.

Vad betyder identifiera?

 1. känner igen, påvisar identiteten hos
 2. betrakta som identisk
 3. fastställa identitet
 4. tillskriva identitet

Hur böjs ordet identifiera?

 1. identifiera
 2. identifierad
 3. identifierade
 4. identifierades
 5. identifierar
 6. identifieras
 7. identifierat
 8. identifierats

Hur kan ordet ordet identifiera användas?

 1. polisen har inte kunnat identifiera kroppen

Hur används ordet ordet identifiera i svenska tidningar?

 1. Japanska NEC har utvecklat ett AI–system som kan identifiera personer även om de bär munskydd, rapporterar Reuters.
 2. De identifierade bristerna är strukturella.
 3. En person som identifierar sig som mellan, bortom eller med båda könskategorierna kvinna/man kan kalla sig ickebinär.
 4. Mannen identifierades eftersom han vid tillfället lade ut en film på sig själv när han försökte tömma däcken på en polisbil på luft, något Sydsvenskan tidigare rapporterat om.
 5. – Vi arbetar med att identifiera personen, sade polisens presstalesperson Rickard Lundqvist på torsdagskvällen.
 6. Ett sätt att identifiera att mejlet egentligen kommer från någon annan än det ser ut som är att placera muspekaren på avsändaren för att se hela mejladressen.
 7. Det är inte möjligt att identifiera vem som har fått fel provsvar.
 8. Mannen har identifierats men alla anhöriga är ännu inte underrättade, därför väljer polisen att inte gå ut med några fler detaljer om honom.
 9. AIDA har tränats att känna igen och identifiera virkestravar i bilder på lastbilar samt att rita in travens höjd och medellängd i bilden och på så sätt automatisera delar av virkesmätningsprocessen – något som har minskat kostnaderna kraftigt.
 10. – Personen är identifierad, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, men vill inte gå in på närmare detaljer.
 11. Polisen har nu identifierat mannen som hittades  i vattnet.
 12. Fyra olika typer av problematiska anställda kunde identifieras och det är de här beteendena som ofta ligger bakom ett utköp av en anställd.
 13. Lösningen ger även historiska data så att bryggarna kan identifiera en temperaturprofil utifrån tidigare satser.
 14. En sen höstkväll hörs ett spökljud som av gamla tiders hartsfiol, och det är lika omöjligt att ignorera som att identifiera.
 15. – Dels är det alla de grupper som inte identifierar sig som del av det svenska samhället, som av egna skäl väljer att ställa sig utanför.
 16. Louise och Gisela jobbade tillsammans med en affärscoach hos Unionen Egenföretagare, som hjälpte dem att hitta, identifiera och knyta kontakt med nya kunder.
 17. Genom att identifiera individer med ärftlighet för cancer kan sjukdomen upptäckas i ett tidigare skede, dessutom kan risken för insjuknande minskas.
 18. Trots att felet tidigt identifierades finns ingen uppgift om vad det handlar om.
 19. Google uppger vidare att det är viktigt att identifiera olagligt innehåll, men att använda teknik för att göra det skulle kunna begränsa européernas tillgång till information.
 20. Under de månader som gått sedan dess har polisen identifierat 80 barn mellan 8 och 14 år som sysslat med rån i Region Syd där Skåne ingår.


Mer information om identifiera och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är känna igen en synonym till identifiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.