Synonymer till identifiera

Vi känner till 3 synonymer till identifiera. Ordet identifiera är en synonym till känna igen och likställa och kan bland annat beskrivas som ”känner igen, påvisar identiteten hos”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av identifiera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till identifiera

 1. igenkänna
 2. känna igen
 3. likställa

Vad är motsatsen till identifiera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till identifiera.

Vad betyder identifiera?

 1. känner igen, påvisar identiteten hos
 2. betrakta som identisk
 3. fastställa identitet
 4. tillskriva identitet

Hur kan ordet identifiera användas?

Följande exempelmeningar visar hur identifiera kan användas.

 1. polisen har inte kunnat identifiera kroppen

Hur används ordet identifiera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet identifiera används i vanlig text.

 1. De flesta personer på bilderna har inte gått att identifiera, men det verkar nästan öka fascinationen bland samlare.
 2. Nu ska länsstyrelsen i Västra Götaland genomföra dna–analys för att försöka identifiera individen som angripit fåren.
 3. Cybermyndigheten beordrar leverantörer av nättjänster att snabbt identifiera, hantera och rapportera vad man kallar "störningar offline" och "evenemang med hög profil i olika provinser".
 4. Om någon skulle kontakta dig och be dig identifiera dig med bank–id för att få ut dina pengar så rör det sig om ett bedrägeriförsök.
 5. Typen av sprängmedel är identifierad.
 6. En mätning för NBC strax före valet visade att 30 procent mer identifierar sig med Trump än med det republikanska partiet, ner från 40 procent sommaren 2021.
 7. Allt filmades, men ingen kunde identifieras säkert.
 8. På sajten Numbers to Names analyseras ansikten på personer på foton från Förintelsen för att kunna identifiera dem.
 9. När man frågar kollegor världen över vad som gjorde att de lyckades identifiera terrorister och andra gärningsmän innan, så säger många att ”det var något som inte stämde”.
 10. Tidigare har små grupper av kananeiska bokstäver identifierats på keramikdelar och pilspetsarm, men det här är första gången en hel mening upptäcks och dechiffreras.
 11. – I det här fallet har vi jobbat tätt ihop med Craft för att kunna identifiera vad de som varumärke och alla löpare har gemensamt.
 12. – Inom vissa brottskategorier är det hundraprocentigt att man använder kryptovaluta som betalningslösning för att försvåra att identifiera mottagaren av betalningen.
 13. Bland annat har de identifierat ”gömda kopplingar” mellan Sveriges ekonomi och mer sårbara utvecklingsländer i Asien och Afrika.
 14. Men trots att 150 miljoner kronor har avsatts till den satsningen är det nästan en tredjedel av de cirka 100 identifierade platserna som ännu inte har någon snabbladdare.
 15. Det kan leda till att de utländska besökarna utsätts för risker, men i än högre grad de egyptier som kommer i kontakt med dem, då den egyptiska säkerhetstjänsten kan identifiera och gripa dem, säger han.
 16. ”Det övergripande målet blir att arbeta med att identifiera de individer som stör ordningen och verka för att dessa inte stör elitfotbollens evenemang.
 17. Då Karin Senter är lingvist och har ett helnördigt intresse för ljud och uttal så har hon identifierat gemensamma nämnare i förortssvenskan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är känna igen en synonym till identifiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet identifiera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet identifiera.

Bild med texten identifiera