Synonymer till identifierar sig

Identifierar sig kan bland annat beskrivas som ”bevisar sin identitet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av identifierar sig samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till identifierar sig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till identifierar sig.

Vad är motsatsen till identifierar sig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till identifierar sig.

Vad betyder identifierar sig?

 1. bevisar sin identitet
 2. känner sig som en annan person

Hur kan frasen identifierar sig användas?

Följande exempelmeningar visar hur identifierar sig kan användas.

 1. Du måste identifiera dig för att få ut pengarna!
 2. många barn identifierar sig med Pippi Långstrump

Hur används frasen identifierar sig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen identifierar sig används i vanlig text.

 1. Amerikaner identifierar sig allt mer helhjärtat med ett av de två stora partierna, bosätter sig i områden där grannarna också är anhängare av samma parti och umgås i kretsar av likasinnade.
 2. Det beror på individualisering, man identifierar sig inte längre på samma sätt med sitt parti, säger Li Bennich–Björkman.
 3. Gemensamt för dessa är att de inte identifierar sig med det kön de tilldelades vid födseln – det juridiska könet man eller kvinna.
 4. Det finns en studie från Belgien där de intervjuat omkring 2 000 vuxna, på frågan om personerna identifierar sig med sitt tilldelade kön är det omkring två procent som svarar att de inte helt gör det.
 5. Graden av upplevt obehag, när man utsätts för det vämjeliga mysångestkonceptet, varierar förstås beroende på vem man identifierar sig mest med i reklamen – den vuxna eller slackertonåringen.
 6. De islamiskt konservativa identifierar sig inte nödvändigtvis som islamister, men de har extremt konservativa och reaktionära åsikter.
 7. Att välja den vegetariska livsstilen är mycket vanligare bland kvinnor, där 14 procent identifierar sig som vegetarianer, jämfört med fyra procent av männen.
 8. Bland republikanerna anser 83 procent att han gör ett bra jobb, medan endast sju procent av väljarna som identifierar sig som demokrater tycker att presidenten sköter sitt arbete.
 9. Ett införande av ett tredje juridiskt kön skulle innebära, bland annat, ett rättsligt erkännande av icke–binära – personer som inte identifierar sig som man eller kvinna.
 10. – Klaragården, en öppen dagverksamhet för kvinnor, samt personer som identifierar sig som kvinnor, och som är akut hemlösa, har öppet årets alla dagar och självklart även på julafton.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen identifierar sig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen identifierar sig.

Bild med texten identifierar sig