Synonymer till identitet

Vi känner till 2 synonymer till identitet. Ordet identitet är en synonym till personlighet och neutralt element och kan bland annat beskrivas som ”vem eller vad någon eller något är”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av identitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till identitet

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet identitet och kan ofta användas istället.

 1. neutralt element
 2. personlighet

Vad är motsatsen till identitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till identitet.

Vad betyder identitet?

 1. vem eller vad någon eller något är
 2. ställning som unik person
 3. (filosofi) självmedvetande om egen essens
 4. (matematik) egenskapen hos en funktion eller formel där en variabel ingår att alltid ha samma värde oavsett vilket värde variabeln tilldelas
 5. (algebra) neutralt element

Hur kan ordet identitet användas?

Följande exempelmeningar visar hur identitet kan användas.

 1. Du måste styrka din identitet för att få ut pengarna!

Hur används ordet identitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet identitet används i vanlig text.

 1. – Den islamiska kulturen och historien är vår identitet.
 2. Go native är ett engelskt uttryck som beskriver vad som händer den resenär som överger sin egen identitet för att bli en del av den nya miljön.
 3. Terrorstämplade Hamas talesperson Hazem Qassem säger att Ben–Gvirs besök på Tempelberget är en fortsättning på en ”ockupation av våra heliga platser och ett krig mot den arabiska identiteten”.
 4. En del tappar också sin självkänsla och en bit av identiteten.
 5. Enligt polisen ska huvudmannen, som ligger bakom stora delar av brottet, ha levt under falsk identitet som litauisk medborgare i Sverige, vilket medfört att han kunnat vistas i Sverige en längre tid.
 6. Dagens alternativ uppfyller inte kraven om högsta tekniska säkerhet och har till exempel brister med att säkerställa faktiskt identitet, enligt ministern.
 7. – Hyper Island är en komplex organism och vårt fokus i detta arbete har varit att utveckla en idé och identitet som skapar en enhetlig upplevelse av Hyper Island.
 8. – Det är ingen tvekan om att hela synen på Ryssland och på Ukraina är en otroligt stark del av den europeiska identiteten, och det är klart att länder som svajar på den punkten kommer att ha väldigt svårt att komma in i EU.
 9. Metoden ska bara ta fem sekunder per bildruta samtidig som ansiktets identitet fortfarande bevaras.
 10. En militärattaché verkar under sin egen identitet, samlar in information av militär betydelse från öppna källor och rapporterar till hemlandet.
 11. Man kan också se framhävandet av pärlfiskearvet som en reaktion på en ökande oro kring nationell identitet.
 12. Ändå behåller ”Wakanda forever” sin egen identitet tack vare regissören Ryan Cooglers skärpa för världsbygge.
 13. Tidigare har offentliga personer kunnat ansöka om att få sina konton verifierade utan kostnad – efter att ha bekräftat sin identitet.
 14. Enklare sagt så forskar hon på hur man snackar i orten och har skrivit en avhandling kring hur talspråket används av ungdomar för att skapa en gemensam identitet, vilket hon benämner som att ”göra förort”.
 15. När man kommer ut i arbetslivet så finns den här identiteten och kulturen kvar.
 16. I Sydafrika handlar det bland annat om – som Johansson riktigt påpekar – våld och korruption, men också om migranters situation, om språk och identitet, och inte minst om jämlikhet.
 17. Under falsk identitet tvingas han lära sig allt om det hårda livet utanför slottets murar.
 18. Men vad de inte visste var att han befunnit sig i Norge under falsk identitet, och enligt PST, egentligen arbetade för den ryska underättelsetjänsten.
 19. Norska säkerhetspolisen, PST, misstänker att mannen är en så kallad illegalast, eller ”sovande spion”, vilket innebär att han ska ha levt under falsk identitet som en vanlig medborgare, men i det tysta arbetat för den ryska underrättelsetjänsten GRU.
 20. Grafisk identitet – Teknik/handel av tjänst.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är personlighet en synonym till identitet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på identitet

Bild till ordet identitet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet identitet.

Bild med texten identitet