Synonymer till igenom

Vi känner till 2 synonymer till igenom. Ordet igenom är en synonym till via och genom och kan beskrivas som ”genom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av igenom samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till igenom

 1. genom
 2. via

Vad är motsatsen till igenom?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till igenom.

Vad betyder igenom?

 1. genom

Hur böjs igenom?

 1. igenom

Hur kan ordet igenom användas?

Följande exempelmeningar visar hur igenom kan användas.

 1. läraren gick igenom läxan

Hur används ordet igenom i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet igenom används i vanlig text.

 1. För knappt ett år sedan gick Microsofts uppköp av Bethesda Softworks moderbolag Zenimax Media igenom.
 2. Det är dock en lång process kvar tills vindturbiner faktiskt finns i vattnet, konstaterar Crown Estate Scotland, eftersom projektet måste få tillstånd, finansiering och gå igenom ytterligare planeringssteg.
 3. Ann Petrén och Lotta Tejle är alltid roliga att se, men ”In memoriam”, om två isolerade gamla systrar, är en alltför överlastad uppsättning för att vara allt igenom lyckad.
 4. På mötet kommer Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson kräva att försvarsberedningen kallas in, och att beredningen reviderar beslutet om totalförsvaret mellan 2021 och 2025, som riksdagen röstade igenom 2020.
 5. När riksdagen i november röstade igenom budgetalternativet från Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna innebar det också en uppmaning till regeringen att lägga fram ett förslag till sänkt skatt på bensin och diesel.
 6. Men samtidigt betonades att Biden inte gett upp försöken om att få paketet igenom senaten, kompromissamtalen skulle fortsätta efter helgerna.
 7. Men det gäller att prata igenom både vem som ska åta sig att hjälpa och vad den personen ska få göra.
 8. Samtidigt går personal igenom liftarna så att de är i gång innan premiären.
 9. Fundera över hur du bidragit till företaget ekonomiskt, exempelvis om du drivit igenom några viktiga affärer.
 10. – Det återstår mycket utveckling för att viskosfilamentet som substitut till polyester ska slå igenom.
 11. På tisdagsmorgonen, ett dygn efter attacken, samlades all personal på skolan för att prata igenom händelsen och förbereda sig för att ta emot eleverna som samlades i sina klassrum senare på förmiddagen.
 12. Kristdemokraterna däremot är mycket positiva till förslaget och menar att det finns en bred majoritet i riksdagen för att det ska gå igenom.
 13. Jag menar, bara för att man är ung betyder det inte att det man går igenom inte är giltigt.
 14. – Det jag skäms för är nog att det ska lysa igenom vad jag har för skäl att operera mig.
 15. Kina har nu klubbat igenom nya lagar som låter myndigheter reglera hur teknikföretag använder sig av rekommendationsalgoritmer, rapporterar CNBC.
 16. – Varianten har en ökad förmåga att bryta igenom immunitet mot viruset, konstaterar Britta Björkholm, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten (FHM), vid en presskonferens på onsdagen.
 17. – Jag tycker det är förståeligt att människor i Australien blir frustrerade över situationen för de har gått igenom tuffa nedstängningar, och många människor har inte haft möjlighet att resa tillbaka hem, säger Nadal.
 18. Jag har ingen plan utan tänker bara på hur jag ska ta mig igenom den här perioden.
 19. Men vi måste anstränga oss i januari, för den kommer att bli hård att ta sig igenom, säger Tyra Grove Krause.
 20. Utredningsresurserna räcker inte till för gå igenom allt material från de internationella avlyssningarna, och stora delar av utredningsmaterialet från Encrochat, Sky och Anom riskerar därmed att gå om intet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är via en synonym till igenom. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?