Synonymer till ihop

Vi känner till 8 synonymer till ihop. Ordet ihop är en synonym till tillsammans och koalition och kan beskrivas som ”tillsammans, samman”. Ordet används i uttrycket ”de är ihop” som betyder ”de är ett kärlekspar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ihop samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ihop

 1. allians
 2. federation
 3. förbund
 4. koalition
 5. konfederation
 6. pakt
 7. sällskap
 8. tillsammans

Vad är motsatsen till ihop?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ihop.

Vad betyder ihop?

 1. tillsammans, samman

Hur används ordet ihop i uttryck?

 1. de är ihop = de är ett kärlekspar
 2. ekonomin går inte ihop = utgifterna är större än inkomsterna

Hur böjs ihop?

 1. ihop

Hur kan ordet ihop användas?

Följande exempelmeningar visar hur ihop kan användas.

 1. Plocka ihop dina saker!
 2. de båda företagen ska slås ihop
 3. Hur hänger det här ihop?

Hur används ordet ihop i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ihop används i vanlig text.

 1. Allt hänger alltså ändå ihop och det blir intressant att följa kulturkonflikten mellan den nya och den gamla högern, både i USA och Sverige.
 2. Men flera uppräknade saker som hänger ihop gör världen mer begriplig för oss, därför finner vi de längre förklaringarna mer övertygande.
 3. – Jag tror att det hänger ihop med att jorden befinner sig i en plasmaström från ett koronahål på solen just nu säger Urban Brändström.
 4. Det är ungefär vad vi har att röra oss med per capita och år om vi ska hålla oss under 1,5 graders global uppvärmning, så ekvationen går inte ihop med klimatmålen, säger Lövbrand.
 5. De som faktiskt vårdas för svår covid klumpas i statistiken nämligen ihop med patienter som vårdas för något helt annat, men som inne på sjukhuset testat positivt för covid.
 6. Region Västerbotten uppmanar personer som bor ihop med en covidsmittad person att inte testa sig.
 7. Gasen ska då bindas ihop med vätgas framställt av fossilfri el för att få ut metanol, som kan användas till flygbränsle.
 8. – Dynavox förlitar sig allt mindre på ögonstyrningsteknik, fördelarna med att sitta ihop med övriga Tobii är numera väldigt små.
 9. SOK har beräknat att den svenska truppen har samlat ihop 30 toppositioner.
 10. – Jag är tacksam för personerna som serien kopplat ihop mig med, för berättelserna de delat med mig, och för att jag fått en djupare förståelse för beroende.
 11. Och som kanske satte lite griller i huvudet på ett av de stora svenska alpina hoppen när det drar ihop sig om en månad i Yanqing, cirka nio mil från Peking.
 12. Nu har landslaget redan tränat ihop och mött Nederländerna, med en vecka kvar till EM–premiären mot Bosnien och Hercegovina i Bratislava.
 13. Detta skulle leda till att såväl unga som nyanlända snabbare kan spara ihop till en kontant­insats för att köpa ett eget boende.
 14. Det stora intresset för rättegången hänger ihop med att det är en klassisk historia om uppgång och fall.
 15. Den här decemberdagen 2021 sjönk en man i Västra Götaland ihop på sin garageuppfart.
 16. – Jag är övertygad om att det hänger ihop med att kunna driva långsiktigt hållbara affärer.
 17. Det brukar också beskrivas som det första svenska systemflygplanet där vapensystem och flygelektronik kopplats ihop.
 18. Google buntar ihop kunder och resultat för Google Cloud med andra molntjänster som Workspace, så det är svårt att ta reda på det verkliga antalet företagskunder.
 19. När vi lägger ihop alla olika överlappningar som sker mellan alla applikationer kan resultatet bli hundratals specialgjorda gränssnittsprogram, som alla behöver ses över och testas så snart en applikation ändras.
 20. Jag tror att man har fullt upp i december med att hålla ihop sig själv, men i januari kanske man hunnit reflektera, säger hon.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillsammans en synonym till ihop. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.