illaluktande

Illaluktande är synonymt med odör och stinka och kan bland annat beskrivas som ”som luktar illa, stinkande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illaluktande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till illaluktande

odör, osa, stinka, stinkande

Motsatsord till illaluktande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illaluktande.

Vad betyder illaluktande?

  1. som luktar illa, stinkande
  2. som (avger luftburna kemikalier som) luktar illa

Böjningar av illaluktande

  1. illaluktande

Exempel på hur ordet illaluktande kan användas

  1. illaluktande gaser

Exempel på hur ordet illaluktande används i svenska tidningar

  1. Trots sin illaluktande materia skonas museibesökarna från odören, eftersom fettklumpen ställs ut omgiven av tjock genomskinlig plast.
  2. "Det visade sig att flera av barnen var fjättrade vid sängarna med kedjor och hänglås i en mörk och illaluktande omgivning, och föräldrarna kunde inte ge en logisk förklaring till varför barnen var fastbundna på det sättet", skrev polisen i ett uttalande.
  3. "Det visade sig att flera av barnen var fjättrade vid sängarna med kedjor och hänglås i en mörk och illaluktande omgivning, och föräldrarna kunde inte ge en logisk förklaring till att barnen var fastbundna på det sättet", skriver polisen.
  4. Flera av barnen var fastkedjade vid sina sängar, i ett mörkt och illaluktande rum.
  5. ”Det visade sig att flera av barnen var fjättrade vid sängarna med kedjor och hänglås i en mörk och illaluktande omgivning, och föräldrarna kunde inte ge en logisk förklaring till varför barnen var fastbundna på det sättet”, skriver polisen.
  6. Hans nya roman handlar om illaluktande svenska invandrare i Sverigedalen, längst ner på samhällsstegen och i botten av en ravin i Minnesota.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till illaluktande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är odör en synonym till illaluktande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.