illasinnad

Synonymer till illasinnad

elak, illsint, ond, ondsint, stygg

Motsatsord till illasinnad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illasinnad.

Vad betyder illasinnad?

 1. illsint

Exempel på hur illasinnad används i svenska tidningar

 1. Alla fyra regeringarna säger sig representera ”folket” mot en illasinnad ”elit”.
 2. Från att ha betraktats som kvarterets miljöhjältar förvandlades de som körde på E85 illasinnade individer som bidrog till skogsskövling och tog mat från svältande barn.
 3. Men långt ifrån all kritik som framförs mot förhållanden i Sverige är resultatet av illasinnade krafter och missförstånd.
 4. Det är ingen slump att George Soros som har judisk bakgrund alltid pekas ut som den onde och anklagas för att ligga bakom allt ifrån vänsterorganisationer i USA till den illasinnade pressen i Ungern.
 5. Annars finns risken att man låter sig styras av illasinnade krafter, säger han.
 6. Den som vill få en livfull beskrivning av de illasinnade hemligheterna på denna plats kan med fördel läsa Dan Browns roman Den förlorade symbolen, eller ta del av den uppsjö av konspirationsteorier som utgår härifrån.
 7. Båda luckorna handlar om att illasinnade aktörer kan få tillgång till innehållet i allt som är kopplat till digitala molnnätverk, inklusive lösenord och andra känsliga uppgifter.
 8. Du är ärligt talat fullständigt grundlurad av personer som försöker sprida illasinnade rykten och bara slänga skit på mig.
 9. Felet, som upptäcktes av forskare vid Kaliforniens Universitet i Riverside, UCR, gör att illasinnade hackare helt kan kapa användarens internetkommunikation, rapporterar IDG News.
 10. Det finns ett växande avstånd till, och avsky inför, det som kan tänkas vara ”mainstream”, och en tilltagande uppfattning om att världen är utom kontroll eller styrs av illasinnade krafter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av illasinnad

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ond en synonym till illasinnad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.