illasinnad

Illasinnad är synonymt med ond och ondsint och kan beskrivas som ”illsint”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illasinnad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till illasinnad

elak, illsint, ond, ondsint, stygg

Motsatsord till illasinnad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illasinnad.

Vad betyder illasinnad?

 1. illsint

Böjningar av illasinnad

 1. illasinnad
 2. illasinnade
 3. illasinnat

Exempel på hur ordet illasinnad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet illasinnad används i svenska tidningar

 1. Alla fyra regeringarna säger sig representera ”folket” mot en illasinnad ”elit”.
 2. Från att ha betraktats som kvarterets miljöhjältar förvandlades de som körde på E85 illasinnade individer som bidrog till skogsskövling och tog mat från svältande barn.
 3. Men långt ifrån all kritik som framförs mot förhållanden i Sverige är resultatet av illasinnade krafter och missförstånd.
 4. Det är ingen slump att George Soros som har judisk bakgrund alltid pekas ut som den onde och anklagas för att ligga bakom allt ifrån vänsterorganisationer i USA till den illasinnade pressen i Ungern.
 5. Annars finns risken att man låter sig styras av illasinnade krafter, säger han.
 6. Den som vill få en livfull beskrivning av de illasinnade hemligheterna på denna plats kan med fördel läsa Dan Browns roman Den förlorade symbolen, eller ta del av den uppsjö av konspirationsteorier som utgår härifrån.
 7. Båda luckorna handlar om att illasinnade aktörer kan få tillgång till innehållet i allt som är kopplat till digitala molnnätverk, inklusive lösenord och andra känsliga uppgifter.
 8. Du är ärligt talat fullständigt grundlurad av personer som försöker sprida illasinnade rykten och bara slänga skit på mig.
 9. Felet, som upptäcktes av forskare vid Kaliforniens Universitet i Riverside, UCR, gör att illasinnade hackare helt kan kapa användarens internetkommunikation, rapporterar IDG News.
 10. Det finns ett växande avstånd till, och avsky inför, det som kan tänkas vara ”mainstream”, och en tilltagande uppfattning om att världen är utom kontroll eller styrs av illasinnade krafter.
 11. Hittills finns dock inget som tyder på att uppgifterna används till någon illasinnad verksamhet, men det är ett bra exempel på hur lite information som krävs för att kunna spåra någons surfvanor – och hur svårt det är att vara helt anonym på nätet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till illasinnad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ond en synonym till illasinnad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.