illavarslande

Illavarslande är synonymt med olycksbådande och sinister och kan bland annat beskrivas som ”som förebådar dålig utveckling, oroväckande, olycksbådande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illavarslande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till illavarslande

hotande, olycksbådande, sinister

Motsatsord till illavarslande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illavarslande.

Vad betyder illavarslande?

 1. som förebådar dålig utveckling, oroväckande, olycksbådande
 2. olycksbådande

Exempel på hur ordet illavarslande kan användas

 1. den stigande temperaturen på jorden är ett illavarslande tecken

Exempel på hur ordet illavarslande används i svenska tidningar

 1. Föreställningen är mysläskig på ett pastellfärgat Wes Anderson–sätt med ett illavarslande grönt Guillermo del Toro–filter över sig och det man tar med sig hem är ren magi.
 2. Plötsligt befinner sig Syrienkriget i ett nytt illavarslande skede.
 3. I dag ser vi en anmärkningsvärd nedgång i antalet ansökningar om undersökningstillstånd enligt Minerallagen, vilket är ett illavarslande tecken på att Sverige tappar mark som gruvnation.
 4. – Det är illavarslande att de befinner sig i det syriska rättssystemet, det är ett system som inte är känt för att vara intresserat av rättsstatens principer.
 5. Det betyder att Anders–dagen den sista november ser ut att braska, vilket är illavarslande för julsnön.
 6. Det är illavarslande, inte minst för att Magdalena Andersson ofta omtalas som kronprinsessa till partiledarposten och allt oftare lyfts fram i allmänpolitiska sammanhang, som när hon utsågs att hålla partiets tal i Almedalen i fjol.
 7. Så att en Shariavurmande kvinna år efter år kunnat representera ett parti som är baserat på idé– och tankesystem födda i upplysningens ljus är illavarslande.
 8. Ryktena att Ericsson försöker svälta sig ur sin kris är illavarslande.
 9. – Det är ett illavarslande besked att de här fjärrstyrande aktörerna fortfarande finns och fortsätter med sin verksamhet.
 10. Sedan ett par år tillbaka hade Neville, med jämna mellanrum, försett sina följare med en kategori kommentarer och ”skämt” som ekade illavarslande.
 11. – En illavarslande signal, säger Carl Bildt.
 12. Och det är mycket allvarligt och väldigt illavarslande eftersom beslutet har en stor påverkan på människors privatekonomi.
 13. Hon rös till vid tanken på den illavarslande tillfälligheten, men skakade genast bort den.
 14. Dagens Nyheters avslöjande på måndagen, att dokument kopplade till kampanjen har dolts från offentligheten, är illavarslande.
 15. Det stod samtidigt klart att Flynn nu samarbetar med den specielle utredaren Robert Mueller, potentiellt mycket illavarslande nyheter för Donald Trump.
 16. Att tränaren möjligen har "tappat omklädningsrummet" är illavarslande.
 17. Det är illavarslande inför valåret.
 18. "Oron för arbetskraftsbrist ökar inom alla branscher vilket är något illavarslande då det kan orsaka flaskhalsar i produktionen som i förlängningen kan verka dämpande på tillväxten", säger Karl Steiner, ekonom på SEB Research.
 19. Redan det faktum att de sattes på fri fot samma dag är en smula illavarslande för Madrid.
 20. I texten om USA–valets första debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump stavade vi fel till ordet "illavarslande".
 21. Kristian Luuks uttalanden inför premiären av nya ”Fråga Lund” är illavarslande, anser artikelförfattarna.
 22. Kan tyckas illavarslande att nästa OS om fyra år avgörs just i den japanska huvudstaden.
 23. Jag tycker att det låter illavarslande men också intressant.
Ordet illavarslande uppdaterades 2020-02-16.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till illavarslande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är olycksbådande en synonym till illavarslande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.