Synonymer till illustrera

Vi känner till 3 synonymer till illustrera. Ordet illustrera är en synonym till visa och åskådliggöra och kan bland annat beskrivas som ”förser med bilder”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illustrera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till illustrera

 1. exemplifiera
 2. visa
 3. åskådliggöra

Vad är motsatsen till illustrera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illustrera.

Vad betyder illustrera?

 1. förser med bilder
 2. sprida ljus över (något)
 3. belysa eller förklara innebörden av (något)
 4. förse (text) med illustrationer

Hur kan ordet illustrera användas?

Följande exempelmeningar visar hur illustrera kan användas.

 1. en rikt illustrerad bok
 2. hon har både skrivit och illustrerat boken

Hur används ordet illustrera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet illustrera används i vanlig text.

 1. Ett exempel kan illustrera analysen.
 2. Utmaningen att minska NVH illustrerar varför det är bäst att se på utvecklingen på ett holistiskt sätt från början, vilket gäller alla aspekter av utvecklingen av drivlinan.
 3. Detaljerade bilder av skador visas upp för att illustrera hur akutsjukvården påverkas och att läkare hindras från att ta hand om andra patienter.
 4. Rennäringslagen från 1928 splittrade ren­skötande samer från icke renskötande samer och är i boken illustrerad med en stor yxa som kommer ner och skapar en stor spricka mellan dessa två grupper.
 5. När man zoomar långt in drabbar det dock skärpan rejält, vilket sädesärlan på fotot nedan får illustrera.
 6. Filmen, som baseras på en novell av Stephen King, illustrerar fint hur barndomens vänskaper kan förändras under årens lopp, men minnena man delar binder en samman för alltid.
 7. Persongalleriet utgör en rikt illustrerad provkarta över mänskliga synder, och chansen är stor att läsaren med blossande kinder kommer att hitta sitt eget hemliga lyte hos någon av dem, och till på köpet få det dissekerat.
 8. När det ökade mineralbehovet mätt i ton och fördelat per sektor illustreras i ett diagram syns knappt vätgas, ens i det ännu ambitiösare scenariot om nettonollutsläpp till 2050.
 9. Ettan är rosa och illustrerad med en barbiedocka.
 10. Som tränare har Johan Ganebro ett program i sin dator där han bygger träningspassen och illustrerar med videor.
 11. Det är också omöjligt att inte falla pladask för Marcus–Gunnar Petterssons sätt att illustrera.
 12. Hans forskning illustrerar hur godtyckligt religionsbegreppet är.
 13. Där illustrerar han – på en glittrande prosa – hur gruvan skapar ett enormt sår i naturen.
 14. Utifrån ett socialkonservativt perspektiv anser jag exempelvis att det just i tunnelbanan skulle vara mer relevant med konst som på något sätt illustrerar platsens historia, det som gör platsen unik.
 15. När coronapandemin slog till uppstod plötsligt något som bäst går att beskriva hysteri i livsmedelsbutikerna, något ovanstående nyhetsrubriker illustrerar.
 16. För att illustrera vad det innebär i praktiken kan man titta på de tio mest inkomstbringande biofilmerna under 2019.
 17. Men än mer illustrerar ”Jobcentre rejects”–seriens amatörism hur heavy metal, kanske mer än någon annan europeisk popmusik, uppfanns av och för en kuvad arbetarklass.
 18. På jobbet får hon får i uppdrag att illustrera en flora men när det uppdagas att hon inte kan det minsta om växtlighet blir hon ivägskickad på trädgårdskurs.
 19. Fallet med Sabuni illustrerar en utveckling som har pågått ganska länge men som tyvärr har debatterats för lite, säger Ester Pollack, professor i journalistik, som tillsammans med kollegan Sigurd Allern har skrivit flera rapporter på temat.
 20. Exemplet ovan är ett vanligt sätt att illustrera det som kallas exponentiell tillväxt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är visa en synonym till illustrera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på illustrera

Bild till ordet illustrera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet illustrera.

Bild med texten illustrera