Synonymer till illustrera

Vi känner till 3 synonymer till illustrera. Ordet illustrera är en synonym till visa och åskådliggöra och kan bland annat beskrivas som ”förser med bilder”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illustrera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till illustrera

 1. exemplifiera
 2. visa
 3. åskådliggöra

Vad är motsatsen till illustrera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illustrera.

Vad betyder illustrera?

 1. förser med bilder
 2. sprida ljus över (något)
 3. belysa eller förklara innebörden av (något)
 4. förse (text) med illustrationer

Hur böjs illustrera?

 1. illustrera
 2. illustrerad
 3. illustrerade
 4. illustrerades
 5. illustrerar
 6. illustreras
 7. illustrerat
 8. illustrerats

Hur kan ordet illustrera användas?

Följande exempelmeningar visar hur illustrera kan användas.

 1. en rikt illustrerad bok
 2. hon har både skrivit och illustrerat boken

Hur används ordet illustrera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet illustrera används i vanlig text.

 1. Filmen, som baseras på en novell av Stephen King, illustrerar fint hur barndomens vänskaper kan förändras under årens lopp, men minnena man delar binder en samman för alltid.
 2. Persongalleriet utgör en rikt illustrerad provkarta över mänskliga synder, och chansen är stor att läsaren med blossande kinder kommer att hitta sitt eget hemliga lyte hos någon av dem, och till på köpet få det dissekerat.
 3. När det ökade mineralbehovet mätt i ton och fördelat per sektor illustreras i ett diagram syns knappt vätgas, ens i det ännu ambitiösare scenariot om nettonollutsläpp till 2050.
 4. Ettan är rosa och illustrerad med en barbiedocka.
 5. Som tränare har Johan Ganebro ett program i sin dator där han bygger träningspassen och illustrerar med videor.
 6. Det är också omöjligt att inte falla pladask för Marcus–Gunnar Petterssons sätt att illustrera.
 7. Hans forskning illustrerar hur godtyckligt religionsbegreppet är.
 8. Där illustrerar han – på en glittrande prosa – hur gruvan skapar ett enormt sår i naturen.
 9. Utifrån ett socialkonservativt perspektiv anser jag exempelvis att det just i tunnelbanan skulle vara mer relevant med konst som på något sätt illustrerar platsens historia, det som gör platsen unik.
 10. När coronapandemin slog till uppstod plötsligt något som bäst går att beskriva hysteri i livsmedelsbutikerna, något ovanstående nyhetsrubriker illustrerar.
 11. För att illustrera vad det innebär i praktiken kan man titta på de tio mest inkomstbringande biofilmerna under 2019.
 12. Men än mer illustrerar ”Jobcentre rejects”–seriens amatörism hur heavy metal, kanske mer än någon annan europeisk popmusik, uppfanns av och för en kuvad arbetarklass.
 13. På jobbet får hon får i uppdrag att illustrera en flora men när det uppdagas att hon inte kan det minsta om växtlighet blir hon ivägskickad på trädgårdskurs.
 14. Fallet med Sabuni illustrerar en utveckling som har pågått ganska länge men som tyvärr har debatterats för lite, säger Ester Pollack, professor i journalistik, som tillsammans med kollegan Sigurd Allern har skrivit flera rapporter på temat.
 15. Exemplet ovan är ett vanligt sätt att illustrera det som kallas exponentiell tillväxt.
 16. Budskapet som förmedlas under filmens resterande 83 minuter handlar om mänsklighetens destruktiva kapacitet, illustrerat av skövlad regnskog, smältande polaris och livlösa korallrev.
 17. De kinesiska siffrorna illustrerar konsekvenserna av landets kraftiga ansträngningar att begränsa coronavirusets framfart, med stängning av flertalet fabriker och kontor i januari och februari då viruset krävde tusentals människor liv.
 18. Bolt tyckte nämligen att bilden från ”Fågelboet” i Peking passade bra för att illustrera den i coronatider återkommande uppmaningen om ”social distansering”.
 19. Därefter följde påståendet ”Samtidigt vidtog presidenten beslutsamma åtgärder” illustrerat med högtidlig musik och klipp på Donald Trump när han bland annat utlyser nationellt nödläge och stänger gränsen för flyg från Europa.
 20. På Anders Larssons arbetsrum finns massor av gula post it–lappar som ska illustrera det här, ett slags flödesschema över den labyrint som en mordutredning är och som han byggde upp inför att utbildningen skulle starta.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är visa en synonym till illustrera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på illustrera