Synonymer till illustrerad

Illustrerad kan beskrivas som ”perfektparticip av illustrera; som har illustrationer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illustrerad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till illustrerad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till illustrerad.

Vad är motsatsen till illustrerad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illustrerad.

Vad betyder illustrerad?

 1. perfektparticip av illustrera; som har illustrationer

Hur kan ordet illustrerad användas?

Det saknas exempel på hur illustrerad kan användas.

Hur används ordet illustrerad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet illustrerad används i vanlig text.

 1. Rennäringslagen från 1928 splittrade ren­skötande samer från icke renskötande samer och är i boken illustrerad med en stor yxa som kommer ner och skapar en stor spricka mellan dessa två grupper.
 2. Persongalleriet utgör en rikt illustrerad provkarta över mänskliga synder, och chansen är stor att läsaren med blossande kinder kommer att hitta sitt eget hemliga lyte hos någon av dem, och till på köpet få det dissekerat.
 3. Ettan är rosa och illustrerad med en barbiedocka.
 4. ”Författarens trädgård” är illustrerad med över 200 fotografier som visar näckrosdammar, orkidéer, snåriga rosor, välansade buskar och de rosa pelargoner som Charles Dickens var förtjust i.
 5. Budskapet som förmedlas under filmens resterande 83 minuter handlar om mänsklighetens destruktiva kapacitet, illustrerat av skövlad regnskog, smältande polaris och livlösa korallrev.
 6. Därefter följde påståendet ”Samtidigt vidtog presidenten beslutsamma åtgärder” illustrerat med högtidlig musik och klipp på Donald Trump när han bland annat utlyser nationellt nödläge och stänger gränsen för flyg från Europa.
 7. Och det var tur – för den är lärd, fint illustrerad, arkeologiskt försiktig och avslutas, mycket överraskande, med rubriken ”En skattjakt!” Där får man veta att den som tittar noga på arenans väggar kan få se inte mindre än 18 antika fallossymboler.
 8. Att verket är slösande rikt illustrerat och en njutning att bläddra i gör inte saken värre.
 9. I soprummet nere på gården i Vasastan har Katarina Luhr satt upp egenhändigt illustrerade beräkningar om klimatnyttan ovanför det bruna matkärlet.
 10. Ulf Starks sista bok blev något alldeles extra, illustrerad av Almapristagaren Kitty Crowther.
 11. Som sjuåring var han redaktör för tidningen Posten där varje nummer gavs ut i ett handskrivet illustrerat exemplar som han sålde till vår morfar för 25 öre.
 12. Priset i illustratörskategorin gick till Igor Olejnikov från Ryssland som bland annat har illustrerat ryska klassiker som Pusjkin och Gogol, men också sagor av HC Andersen.
 13. Men nog anas här en checklista över vad som förväntas rymmas på de 92 av Anna Blåder illustrerade sidorna.
 14. Mary Beards bok, som bygger på två av hennes föreläsningar, är kunnig, lättläst och rolig, dessutom rikt illustrerad.
 15. Och genom texterna från Qumran kan vi få dessa tankar illustrerade, brutna genom ett alldeles speciellt prisma, från ett område och en tid som genom judendomen, kristendomen och islam kom att prägla hela världens religionshistoria.
 16. Med hjälp av en cirka en meter lång tamp illustrerade Hans Ihrman också vilket spelutrymme människor som befann sig på gatan hade för att undvika lastbilen.
 17. Han illustrerade ju i Vecko–Revyn och jag klippte ut alla hans bilder och sparade i en särskild Hans Arnold–pärm.
 18. I kontrasten mellan den illustrerade låtsasvärlden och den knastertorra vardagsverkligheten, i form av en broderad duk eller lampskärm, vilar spänningen.
 19. Den gångna veckan har återigen illustrerat det faktum att alltför många av våra politiker inte är vuxna sin uppgift.
 20. ”68” är en rikligt illustrerad genomgång av det mytomspunna revoltåret, av historikern och författaren Henrik Berggren.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet illustrerad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet illustrerad.

Bild med texten illustrerad