illvillig

Illvillig är synonymt med nedrig och ond och kan bland annat beskrivas som ”elak eller avsedd att skada”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av illvillig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till illvillig

djävulsk, elak, fräck, gemen, grym, hånfull, nedrig, ond, ondsint, ondskefull, perfid, sarkastisk, spydig, stygg, taskig, uppkäftig

Motsatsord till illvillig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till illvillig.

Vad betyder illvillig?

 1. elak eller avsedd att skada
 2. som vill illa; som hyser illvilja

Böjningar av illvillig

 1. illvillig
 2. illvilliga
 3. illvilligare
 4. illvilligast
 5. illvilligaste
 6. illvillige
 7. illvilligt

Exempel på hur ordet illvillig kan användas

 1. ett illvilligt rykte

Exempel på hur ordet illvillig används i svenska tidningar

 1. Det gör att personlighetstest som cirkulerar på nätet lätt kan användas för att ”smuggla in något mycket mer illvilligt”, förklarar Merve Emre.
 2. Men vi bör fokusera på rättvis och öppen konkurrens som gynnar kunderna snarare än illvilliga attacker från vår konkurrent –  nämligen Facebook –  förklädd som patriotism och utformade för att göra slut på vår närvaro i USA”, skrev Mayer.
 3. Det gäller också att se till att inte den data som samlas in manipuleras av illvilliga aktörer.
 4. Man kan tänka sig att en illvillig aktör anger att den är covidpositiv trots att så inte är fallet.
 5. Hans mor jagades som bekant ihjäl av paparazzis, hans röstmeddelanden misstänks ha hackats av The Sun och Daily Mirror och de senaste dagarnas rapportering får nog sägas bekräfta bilden av en illvillig, uppviglande press.
 6. "Det är helt falskt och illvilligt, och det är extremt ärekränkande och skadligt", hävdar tidningen i ett brev som skickats till regissören Clint Eastwood.
 7. Om inte annat för att en hemlig ”gyllene nyckel” som skulle användas för att dekryptera kommunikationen skulle bli tekniskt omöjlig och potentiellt möjlig att utnyttja för illvilliga tredje parter.
 8. Vilka de illvilliga aktörerna än var i det amerikanska valet hade de identifierat att smutskastningskampanjer riktade mot Clinton gav väldigt många klick, säger Jenni Sargent.
 9. – Dels är det svårare att blixtsnabbt klippa ut en grej, tolka den illvilligt och sprida till alla man känner, säger han.
 10. I Kropp och själ i P1 den 23/1 diskuterades Försäkringskassans kompletteringar av läkarintyg, vilka sågs som illvilliga och omöjliga.
 11. – Det land eller den rapport som förvränger fakta och ägnar sig åt illvilligt förtal kommer att göra så förgäves, säger talespersonen Hua Chunying vid en presskonferens.
 12. Inte ens en illvillig människa kan omedelbart avfärda henne med att hon var kommunist, även om hon grundade ett kommunistiskt parti 1919.
 13. Steget från illvilliga tonårstjejer till lejon som sliter varandra i stycken är kortare än man tror.
 14. Inte för att de är illvilliga, utan för att linjeorganisationen inte har resurser att bistå förändringen idag på grund av den ibland alltför anorektiska optimeringen av organisationen för att leverera på den existerande affärsmodellen.
 15. Till sist mer nöjd med livet? Tacksam? Lite illvilligt kan man tolka det som att Vanessa Wonderman lär sig att se vad hon har och nöja sig med det.
 16. Det är placebos illvilliga kusin nocebo som bråkar med våra kroppar, och göds av det vi tror på och de berättelser om verkligheten vi bär med oss.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till illvillig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nedrig en synonym till illvillig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.