Synonymer till implantat

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av implantat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till implantat

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till implantat.

Vad är motsatsen till implantat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till implantat.

Vad betyder implantat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av implantat.

Hur kan ordet implantat användas?

Det saknas exempel på hur implantat kan användas.

Hur används ordet implantat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet implantat används i vanlig text.

  1. Kvinnans implantat började kollapsa våren 2013 och det gjordes en omtransplantation.
  2. – Vi hoppas kunna använda den medicinskt, till exempel för att tillverka implantat.
  3. Hela Kardashian–klanens affärsidé är att omsorgsfullt modellera om sina kroppar och ansikten med hjälp av fillers, avancerad kirurgi, implantat och smink – för att sedan kunna sälja produkter för att vi ska kunna se ut som dem.
  4. – Implantat är fruktansvärt dyrt, även om man får en viss del av tandvårdsförsäkringen, så har jag redan lagt ner flera hundra tusen på mina tänder, och nu blir det ytterligare.
  5. Att fettsugning, ögonlocksförminskningar, ingrepp med implantat och injektioner alltid måste utföras av hälso– och sjukvårdspersonal.
  6. Även om dagens kirurgiska och medicinska implantat är förhållandevis säkra, så gör nya otillräckligt prövade metoder, de ständigt ökade volymerna operationer och de allt sjukare patienterna, att antalet vårdskador ökar.
  7. I Sverige sätts det årligen in i våra kroppar uppskattningsvis en miljon stycken medicinska implantat såsom som skruvar, spikar, ledproteser, tänder, linser, pacemakers, kärlersättningar plus ett okänt antal ton silikon.
  8. Därutöver tillverkar bolaget metallpulver för skrivarna i Montreal, Kanada, samt ortopediska implantat framställda i samma skrivare, i Connecticut, USA.
  9. Attackerna går bland annat ut på att installera så kallade implantat som har olika syften så som att rensa loggar eller kryptera trafik som flödar genom brandväggen och sedan skicka denna vidare.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet implantat

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet implantat.

Bild med texten implantat