Synonymer till implementera

Vi känner till 3 synonymer till implementera. Ordet implementera är en synonym till införa och utveckla och kan beskrivas som ”realisera; genomföra; ta en specifikation eller ett koncept och sätta in i ett produktionssammanhang”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av implementera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till implementera

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet implementera och kan ofta användas istället.

 1. genomföra
 2. införa
 3. utveckla

Vad är motsatsen till implementera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till implementera.

Vad betyder implementera?

 1. realisera; genomföra; ta en specifikation eller ett koncept och sätta in i ett produktionssammanhang

Hur kan ordet implementera användas?

Det saknas exempel på hur implementera kan användas.

Hur används ordet implementera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet implementera används i vanlig text.

 1. Den absoluta hajpen har dött ut, men nu råder ett slags kapprustning i blindo för att implementera nya verktyg, som det ofta heter.
 2. Beslutet fattas i samverkan med andra G7–länder och allierade och detaljerna kommer att framgå när de implementeras av amerikanska myndigheter, enligt Vita huset.
 3. För Lantmäteriet innebär det nya direktivet, som ska implementeras inom 16 månader, en rejäl förändring.
 4. Jensen Huang berättar att Nvidia bidrar med teknik och expertis som behövs för att implementera och använda det här instrumentet.
 5. Avancerad robotteknik har utvecklats för att besegra nazisterna, automatisera samhället och implementera ett slags kommunist–internet kallat ”Collectiv 1.
 6. I syfte att förekomma det potentiella hotet från Chat GPT kan det därför bli aktuellt för Google att implementera Lamda i sin egen sökmotor så snart som möjligt, rapporterar New York Times.
 7. Koncept vi sedan kan implementera säkert och effektivt.
 8. Den nya varumärkesidentiteten implementeras löpande fram till mitten av 2023.
 9. – Kontinuerligt säkerhetsarbete är som en cirkel, där man ser vad som hände, arbetar fram förslag på åtgärder och implementerar åtgärder för att det inte ska hända igen.
 10. Enligt experterna bör du ta tid på dig att fundera över vilken modell som fungerar bäst och hur den bäst implementeras.
 11. Men varje sak ukrainarna fått har de lyckats lära sig och implementera snabbt, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi.
 12. Första jobbet blev på Ericsson där han först arbetade med kvalitetshantering och sedan var med och implementerade SAP–system som projektledare.
 13. – Tillsammans har vi nu ett komplett erbjudande från innovation och utformning till tekniska implementerade lösningar.
 14. – Microsoft har nu valt att implementera ännu fler begränsningar i ett orättvist försök att begränsa konkurrensen man möter.
 15. Det passade Rydström och gav honom möjlighet att implementera en ny spelidé.
 16. Här kommer representanter från världens länder under nära två veckor samlas för att förhandla om hur Parisavtalet ska implementeras – men mötet har redan innan det öppnat hamnat i blåsväder.
 17. Men varför har de då inte realiserats? David Steen säger att det fortfarande finns en hel del hinder på vägen mot visionen om ett samhälle med implementerad V2G.
 18. Hur har det då gått att implementera den nya lagen?.
 19. Såväl EU–parlamentet som ministerrådet måste formellt godkänna förslaget innan det kan implementeras.
 20. De 699 respondenterna finns i USA, Tyskland och Storbritannien och är chefer hos organisationer som har implementerat AI eller avser att implementera AI inom tre år.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är införa en synonym till implementera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på implementera

Bild till ordet implementera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet implementera.

Bild med texten implementera