Synonymer till inbegriper

Vi känner till en synonym till inbegriper. Ordet inbegriper är synonymt med innefattar.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inbegriper samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till inbegriper

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet inbegriper och kan ofta användas istället.

 1. innefattar

Vad är motsatsen till inbegriper?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inbegriper.

Vad betyder inbegriper?

 1. innefattar

Hur kan ordet inbegriper användas?

Följande exempelmeningar visar hur inbegriper kan användas.

 1. priset för resan inbegriper kost och logi

Hur används ordet inbegriper i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet inbegriper används i vanlig text.

 1. Bland annat är man kritisk mot den omfattande datainsamling som föreslås och pekar på att den inbegriper betydligt mer än den information som faktiskt behövs för att beskattningen ska bli korrekt.
 2. I dag stoppar svensk lagstiftning vården att använda it–tjänster som på något sätt inbegriper amerikanska molnleverantörer.
 3. En stor del i paketet handlar om grön omställning och inbegriper skattelättnader och subventioner för att driva på grön omställning, bland annat genom att få amerikaner att byta till elbilar.
 4. Men i stället meddelade ministern att han var inbegripen i samtal med de stora partierna.
 5. Också samarbetet med Nato har blivit allt intimare och inbegriper numera även ett så kallat värdlandsavtal, vilket innebär att det blir lättare för Sverige att ta emot militärt stöd från Nato.
 6. En imaginär karta kan ha handlat om enkla synbilder, som under en kort vandring från utgångsplatsen inbegrep sådant som klippformationer, enstaka träd, stenar av en ovanlig form.
 7. Myndigheten är fortsatt angelägen om att inbegripa även detta område i den omvända skattskyldigheten.
 8. – Enligt utredarna ser det ut som om scenen som spelades in inbegrep användandet av ett skjutvapen som rekvisita som avfyrades, säger polisens talesperson Juan Rios till Albuquerque Journal.
 9. ”Stämning”, skriver hon, ”utgör något enskilt och ytterst personligt, samtidigt som den inbegriper en suggestivt kommunikativ dimension som är signifikativ för känslan av en delad verklighet.
 10. Angeli är ett välkänt ansikte inom QAnonrörelsen, den konspirationsteori som bland annat inbegriper att världen och USA kontrolleras av satanistiska pedofiler.
 11. Det inbegriper hela den svenska syd– och ostkusten.
 12. Vissa pr–byråer ägnar sig mest åt vad de själva kallar public affairs, vilket inbegriper lobbyism (som ofta används synonymt), men också rådgivning och strategiarbete.
 13. Bolaget ställer nu in alla flyg till Teheran på obestämd tid och ska göra en grundlig utredning av orsaken till kraschen, som inbegriper flygbolaget, flygplanstillverkaren samt ukrainska och iranska myndigheter.
 14. Tanken är att omställningsorganisationerna TRR och TSL ska få mer muskler och även inbegripa de visstidsanställda.
 15. Det inbegriper såväl bergskedjan Blue Mountains som flera förorter till Sydney.
 16. Vänstern borde kunna presentera en alternativ världsbild, som inte inbegriper de här tokigheterna utan reder ut vad som är problemen och vad de beror på – och hur de kan lösas.
 17. Den konstnärlige ledaren Adam Szymczyk valde för första gången i den prestigefulla utställningens historia att inbegripa en transperson i sitt multinationella curatorsteam.
 18. Däri inbegrep han att det är samma process i åderförfettningen som sker vid den ärftliga formen av förhöjt kolesterol, familjär hyperkolesterolemi som vid typ 2 diabetes.
 19. Anne Sofie von Otter var ute på en internationell turné som också inbegrep konserter i Nya Zeeland och på en festival i Adelaide.
 20. Diverse åtgärder som banken har använt sig av inbegriper omstruktureringar, sparkandet av vissa chefer och återbetalningar till kunder.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är innefattar en synonym till inbegriper. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet inbegriper

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet inbegriper.

Bild med texten inbegriper