Synonymer till incident

Vi känner till 11 synonymer till incident. Ordet incident är en synonym till olycka och tillbud och kan beskrivas som ”missöde; mindre allvarlig olycka”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av incident samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till incident

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet incident och kan ofta användas istället.

 1. evenemang
 2. företeelse
 3. haveri
 4. händelse
 5. intermezzo
 6. missöde
 7. olycka
 8. olyckshändelse
 9. scenario
 10. situation
 11. tillbud

Vilka ord betyder nästan samma sak som incident?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till incident. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. belägenhet
 2. upplevelse
 3. arrangemang

Vad är motsatsen till incident?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till incident.

Vad betyder incident?

 1. missöde; mindre allvarlig olycka

Hur kan ordet incident användas?

Det saknas exempel på hur incident kan användas.

Hur används ordet incident i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet incident används i vanlig text.

 1. Tidigare under tisdagen meddelade även spansk polis att fyra personer har gripits för hatbrott gällande en incident i januari.
 2. På sin hemsida har spanska fotbollsligan listat 13 incidenter med kopplingar till rasism sedan oktober 2020.
 3. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, som just nu besöker Indien, pekar på nytt ut Ukraina och USA som skyldiga till incidenten i Moskva då två drönare sköts ner nära senatspalatset.
 4. Framför allt är han negativ till att NIS2 och föregångaren NIS bara adresserar inrapporteringen och inte täcker vilken hjälp de som drabbas av en incident kan få eller hur man ska tillväga för att andra ska kunna dra lärdomar av det som skett.
 5. Facket motiverar skyddsstoppet med att antalet incidenter ökat sedan operatören MTR införde ensambemanning på vartannat pendeltåg.
 6. Om du hålla koll på de andra bolaget och läser på om incidenter de drabbas av innan du träffar styrelsen, kan du enkelt svara på frågor, säger Gary Cantrell.
 7. Och dessutom tack vare att man varit kommunikativt skicklig kring enstaka incidenter och uttalanden, som till exempel när han sa ”jag behöver inte skjuts, jag behöver ammunition”.
 8. Hon förklarade att Kyrgios agerande inte var överlagt, utan en ”impulsiv och olycklig reaktion” på en incident som framstod som en engångsföreteelse.
 9. Data från tjänsten Downdetector visade på mer än 3 900 inrapporterade incidenter i Indien, och över 900 i Japan på onsdagsmorgonen.
 10. Det var en revansch även på Tarik Saleh efter galan 2018 då båda var multipelt nominerade, för ”The square” respektive ”The nile hilton incident” – och då vann Tariks film det flesta (5), inklusive Bästa film, (Ruben 2).
 11. På förmiddagen har en rad incidenter och olyckor rapporterats från vägar i området kring Jönköping och Vaggeryd, enligt Polisen.
 12. APRILEfter incidenterna med djur som rymt från Furuviksparken och Skansen, inser Kolmården att de hamnat i medieskugga.
 13. Hon är i dag kritisk till att ledningen inte fått ta ansvar för varken underbemanning eller farliga incidenter och att hemmet stängdes först efter John Walters död.
 14. Hon återvände självmant efter ett dygn, men det var den första av flera liknande incidenter som skulle komma.
 15. SVT har också kunnat berätta om att säkerhetsbrister upptäckts bara dagar innan systemet ska bytas ut – och att personal “panikutbildas” för att förhindra incidenter.
 16. MSB pekar på att svenska verksamheter under senare tid drabbats av incidenter som utpressningsvirus , överbelastningsangrepp men även av generella driftstörningar.
 17. Dessutom koordineras regionerna, så att man till exempel kan avgöra om incidenter i olika regioner är relaterade.
 18. Det var efter upptäckten av en cybersäkerhetsrelaterad incident hos en av de totalt 24 anslutna a–kassorna som beslut togs att stänga systemen för att minimera risken för skador.
 19. Detta efter att konsultbolaget Softronics, it–leverantör till hundratals kunder, utsatts för vad som beskrivs som en säkerhetsrelaterad incident.
 20. Rysslands metoder och attacker kräver att vi är redo för alla sorters incidenter, provokationer eller attacker, sade han till spansk tv.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är olycka en synonym till incident. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet incident

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet incident.

Bild med texten incident