Indien

Indien kan bland annat beskrivas som ”ett land i södra Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Indien samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till Indien?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Indien.

Vad är motsatsen till Indien?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Indien.

Vad betyder Indien?

 1. ett land i södra Asien
 2. stat i södra Asien

Hur böjs ordet Indien?

 1. Indien
 2. indiens

Hur kan ordet ordet Indien användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet Indien i svenska tidningar?

 1. Indien skakas av ytterligare en brutal gängvåldtäkt.
 2. Som tonåring hade han kommit till England från Indien för att gå på privatskola.
 3. Tiktok är till exempel förbjuden i Indien, och flera svenska riksdagspartier har velat stänga ute appen från offentliga tjänstetelefoner.
 4. Cyberattackerna skedde enligt Microsoft i Sydkorea, Kanada, Frankrike, Indien och USA.
 5. Statistiken från Johns Hopkins visar att över 9 miljoner har bekräftats smittade i Indien, drygt 6 miljoner i Brasilien och över 2 miljoner i både Frankrike och Ryssland.
 6. Elefanthonan föll ned i den 17 meter djupa brunnen på en bondgård i delstaten Tamil Nadu i södra Indien tidigare i veckan.
 7. År 1947 blev Indien självständigt från Storbritannien.
 8. Sammantaget rör det sig, enligt Microsoft, om sju företag och organisationer i USA, Kanada, Frankrike, Indien och Sydkorea, skriver Ars Technica.
 9. I fjol drog sig Indien ur samarbetet, men flera Asean–länder uppger att dörren står öppen för det stora landet att ansluta sig.
 10. Diwali är en stor högtid för handeln i Indien, och med en ekonomi som förlorat mycket under coronapandemin hoppas många att den nu ska ta fart igen.
 11. I fattiga länder som Indien med dess stora befolkning och eftersatta landsbygd kommer kylkedjor aldrig att kunna upprätthållas.
 12. Men kommer Kina och Indien någonsin se Sverige som förebild om vi inte kombinerar miljöarbetet med ekonomisk tillväxt?.
 13. Det beror på att tre fjärdedelar av de förväntade utsläppen under den perioden kommer från Kina, Indien, Afrika och andra fattigare delar av världen.
 14. Enligt nyhetsbyrån Reuters har Spotify mer än dubbelt så många prenumeranter som den närmaste konkurrenten, Apple, och de har vuxit kraftigt i Europa samtidigt som de lanserat tjänsten i Indien och Mellanöstern.
 15. I Buenos Aires i Argentina byggs ny infrastruktur, i Bogotá i Colombia uppmuntras jordbruk i urbana områden, i Chennai i Indien satsas det stort på utbyggnad av cykelnätverket och i Jakarta i Indonesien utökas antalet bilfria dagar.
 16. Indien har passerat sju miljoner bekräftade fall av covid–19.
 17. Tillväxtprognosen motiveras med att länder som Indien och Kina under de kommande 25 åren kommer att ha en växande befolkning och en hög ekonomisk tillväxt, vilket leder till ett ökat energibehov.
 18. Många är små önationer men där ingår å andra sidan några av de mest folkrika nationerna i världen – som Indien, Kina, Indonesien, Pakistan och Japan.
 19. Harris far är från Jamaica och hennes mor från Indien men själv växte hon upp i Oakland i norra Kalifornien.
 20. Planer finns även på att lansera tjänsten i Belgien, Indien, Nederländerna och andra länder.


Mer information om Indien och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.