Indien

Indien kan bland annat beskrivas som ”ett land i södra Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Indien och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Indien

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Indien.

Motsatsord till Indien

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Indien.

Vad betyder Indien?

 1. ett land i södra Asien
 2. stat i södra Asien

Böjningar av Indien

 1. Indien
 2. indiens

Exempel på hur ordet Indien kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Indien används i svenska tidningar

 1. Indien fortsätter att rapportera många nya fall av coronaviruset och är nu det land med tredje flest fall.
 2. Enorma svärmar av gräshoppor sprider sig över Indien och i delar av huvudstaden Delhi har man utfärdat varningar.
 3. Hårda utspel och anklagande ordväxlingar utbyts mellan Kina och Indien i den eskalerade konflikten om gränsen i Himalayaområdet mellan de två stormakterna.
 4. Norge och Irland intar de två platser som är avsedda för så kallade västländer medan Indien och Mexiko kandiderade utan konkurrens till de två övriga platserna, avsedda för asiatiska respektive latinamerikanska länder.
 5. Till exempel vad gäller din analys av 1800–talets olika ideologiska regimer, såsom borgerliga ”ägandesamhällen” i Frankrike och Storbritannien, ”slavsamhällen” i USA och Brasilien, och ”kolonialsamhällen”, som Indien och afrikanska länder.
 6. Myndigheterna i Indien och Bangladesh har börjat överblicka skadeläget efter supercyklonen Amphan, som i onsdags drog in över land med översvämningar och förödelse som följd.
 7. Indien är världens nästa största konsument av kol och ligger på tredje plats bland de länder som släpper ut mest växthusgaser i världen.
 8. Med det som modell började Lisa Haggård sy masker av de stuvar och olika tygprover som blivit över från företagets väskproduktion i Indien.
 9. Det var Kina som med sina 2,2 miljarder ton stod för den överlägset största cementproduktionen 2019, och på andra plats låg Indien med 320 miljoner ton.
 10. Våra familjer i Indien väntar.
 11. Han har undersökt marknaden för nätmanipulation genom att på plats i Indonesien och Indien följa personer som arbetar med att sälja följare i sociala medier.
 12. Oavsett om det är en systemutvecklare från Indien eller en plantsättare från Thailand som kommer till Sverige möjliggör de svenska företags utveckling och bidrar årligen med mångmiljonbelopp till statskassan.
 13. Spionerna har under åren kunnat avlyssna länder som Iran, Indien, Saudiarabien, Libyen och Pakistan, enligt avslöjandet av tidningen Washington Post, tyska tv–kanalen ZDF och schweiziska tv–kanalen SRF.
 14. Frågan om surrogatbarnär kontroversiell efter uppmärksammade fall i bland annat Indien och Thailand.
 15. Nästan 80 procent av ökningen härrör från Asien, även om ökningstakten minskade i stora utsläppsländer som Kina och Indien.
 16. – Förra veckan såg vi att vi sålde ungefär hälften av antalet resor till destinationer i Thailand, Vietnam och Indien mot vad vi brukar innan smittan blev känd.
 17. När ett tibetanskt uppror slagits ned 1959 gick Dalai lama – som är född 1935 och som tvååring identifierades som en reinkarnation av tidigare Dalai lamor – i exil i Indien.
 18. I Indien gjorde rädslan för en pestepidemi att många slutade resa dit på 1990–talet, trots att det bara var rykten som aldrig kunde bekräftas.
 19. Nicole Falcin bor med sin familj nära vattnet i Bombay i Indien, nyligen steg vattnet så högt att de nådde in i familjens bostad.
 20. ANALYS · Indien spurtar sig ut ur fattigdom och genomför enorma satsningar på infrastruktur och industri.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Indien är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.