Synonymer till indikera

Vi känner till 5 synonymer till indikera. Ordet indikera är en synonym till peka på och påvisa och kan bland annat beskrivas som ”pekar på, visar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av indikera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till indikera

 1. ange
 2. antyda
 3. peka på
 4. påvisa
 5. visa

Vad är motsatsen till indikera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till indikera.

Vad betyder indikera?

 1. pekar på, visar
 2. antyda

Hur böjs indikera?

 1. indikera
 2. indikerad
 3. indikerade
 4. indikerades
 5. indikerar
 6. indikeras
 7. indikerat
 8. indikerats

Hur kan ordet indikera användas?

Följande exempelmeningar visar hur indikera kan användas.

 1. siffrorna indikerar att ekonomin är på väg uppåt

Hur används ordet indikera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet indikera används i vanlig text.

 1. Gyroskopet fungerar som en ”man–down–varning”, vilket indikerar om någon skulle snubbla eller falla, något som ökar säkerheten för arbetare som tillfälligt befinner ensamna på en plats.
 2. Studier indikerar också att många av patienterna inom transvården är homo– eller bisexuella.
 3. Alla leverantörer på topp 5–listan hade ett starkt kvartal, vilket indikerar att marknaden konsolideras runt dessa, skriver Gartner i rapporten.
 4. Trump har inte heller indikerat det.
 5. Trump manade till enighet mellan gulfstaterna när krisen utbröt 2017 men samtidigt indikerade hans twittrande då att han stödde isoleringen av Qatar.
 6. Vissa studier indikerar att människor som sover kortare tid har högre benägenhet att bli sjuka, till exempel om de utsätts för förkylningsvirus.
 7. ”Man kan fråga sig på vilket sätt fotbollsmatcher utomhus – med 50 personer i publiken utspridda runt planen – bidragit till den ökade smittspridningen under hösten? Vi kan i vart fall inte se att det framkommit några omständigheter som indikerar detta.
 8. – Man ser att även terminerna i Europa pekar nedåt, så det mesta indikerar att även Stockholmsbörsen vänder nedåt, säger hon.
 9. Bilen har även kul detaljer som indikerar att det inte är en traditionell modell.
 10. Troligtvis är den fiskad i Östersjön, vilket indikerar på ett rikare hav än vad man tidigare trott.
 11. Resultatet är betydligt högre än vad officiella siffror från regeringen indikerat, men ligger i linje med en annan studie från miljonstaden Mumbais tätbefolkade slumområden där hela 57 procent av 7.
 12. I mars månad minskade fastlandsekonomin, där olje– och gasproduktionen inte räknas in, med 6,4 procent jämfört med månaden före, enligt Norges statistikbyrå SSB, som ser hur underliggande data indikerar att det kan bli minus 15 procent i april.
 13. Denna ”hälsoapp” genererar en qr–kod som indikerar om användaren är grön (låg risk), gul eller röd (hög risk).
 14. Intill hänger ett panoramacollage av stillbilder från platsen, med den sakliga upplysningen om att avsaknaden av splittermärken på väggen indikerar att här torpederades människor istället.
 15. Som namnet indikerar har den stöd för bluetooths long range–protokoll och sägs öka räckvidden med det dubbla (upp till 200 meter).
 16. De lyfter istället fram att utvärderingen visar en signifikant ökning av antalet anställda i restaurangbranschen vid tidpunkten för införandet av kravet på personalliggare och menar att detta indikerar att svarta jobb har blivit vita.
 17. Det skulle kunna indikera en missilträff, säger Swaffer.
 18. ”Tillgängliga bevis indikerar att mer stimulerande penningpolitik har arbetat sig igenom de vanliga kanalerna.
 19. Bioteknikbolaget Medivir avslutar studien på patienter med MSS tjocktarmscancer då analysresultatet från fas 2 indikerar att det inte är troligt att studiens målsättning kommer kunna uppnås.
 20. Hos företag som ägnar sig åt sakernas internet ligger andelen på hela 75 procent, något som indikerar att dessa företeelser är på god väg att knytas ihop.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är peka på en synonym till indikera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på indikera