Synonymer till infanteri

Vi känner till en synonym till infanteri. Ordet infanteri är synonymt med fotfolk och kan bland annat beskrivas som ”ett truppslag som strider till fots”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av infanteri samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till infanteri

  1. fotfolk

Vad är motsatsen till infanteri?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till infanteri.

Vad betyder infanteri?

  1. ett truppslag som strider till fots
  2. ett truppslag inom armén som strider till fots

Hur kan ordet infanteri användas?

Det saknas exempel på hur infanteri kan användas.

Hur används ordet infanteri i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet infanteri används i vanlig text.

  1. Donald Trumps USA lämnade i höstas syrienkurderna åt sitt öde efter att ha använt dem som infanteri mot terrorrörelsen IS.
  2. Situationen i lägret har förvärrats drastiskt sedan Donald Trump förrådde sina kurdiska allierade, infanteriet i det framgångsrika kriget mot IS, och drog tillbaka de amerikanska styrkorna från Syrien.
  3. Ett infanteri av majs och lök och sås sätter kurs mot dina svårt tidsenliga kläder och plötsligt ser du ut som du har dödat en vattensork med dina bara händer.
  4. En knapp månad senare tvingade svenska flottan ryssarna till reträtt, men med händelsen drog man slutsatsen att ön bör försvaras och gradvis utvecklades Gotlands garnison med allt från kustartilleri och infanteri till luftvärn och pansartrupper.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fotfolk en synonym till infanteri. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på infanteri

Bild till ordet infanteri

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet infanteri.

Bild med texten infanteri