inflytelserik

Vi hittade 3 synonymer till inflytelserik. Ordet inflytelserik är en synonym till signifikant och betydande och kan bland annat beskrivas som ”som har stort inflytande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inflytelserik samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till inflytelserik?

 1. betydande
 2. betydelsefull
 3. signifikant

Vad är motsatsen till inflytelserik?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inflytelserik.

Vad betyder inflytelserik?

 1. som har stort inflytande
 2. som åtnjuter stort inflytande

Hur böjs ordet inflytelserik?

 1. inflytelserik
 2. inflytelserika
 3. inflytelserikare
 4. inflytelserikast
 5. inflytelserikaste
 6. inflytelserike
 7. inflytelserikt

Hur kan ordet ordet inflytelserik användas?

 1. en stor och inflytelserik tidning

Hur används ordet ordet inflytelserik i svenska tidningar?

 1. I den svenska debatten ligger fokus ofta på de Trumpvänliga högermedierna, från den konservativa tv–stationen Fox News till obskyra men inflytelserika konspirationssajter.
 2. Om jag bara fick peka på en enda sådan inflytelserik kyrka skulle valet falla på Mariakyrkan i Lübeck.
 3. Bland annat har ordföranden för det inflytelserika arbetarfacket kritiserat beslutet.
 4. Hon lärde känna Michael White, en inflytelserik filmproducent.
 5. Farbrodern är framstående i den extremkatolska politiska grupperingen Civitas och en kusin är inflytelserik inom antiabortrörelsen Manif pour tous.
 6. Hans internationella storsäljare ”Kapitalet i  tjugoförsta århundradet” kom att bli en av 2010–talets mest inflytelserika ekonomiböcker, och väckte en global debatt om ojämlikhet.
 7. Nu har den inflytelserika stjärnan gått bort.
 8. Redan under tisdagskvällen hade flera engelskspråkiga inflytelserika konton hunnit sprida videon.
 9. Då söker den inflytelserika s–rösten Aida Hadžialić lösningarna på andra sidan Öresund.
 10. Landets högsta muslimska ledare har ännu inte fattat något beslut i frågan, men flera inflytelserika islamister anser att det skulle strida mot sharialagarna om två barn som fått mjölk från samma mamma skulle gifta sig senare i livet.
 11. Enligt Forbes drog svensken in över 150 miljoner kronor via sin kanal förra året, och han har av Time Magazine utsetts till en av världens mest inflytelserika personer på internet.
 12. Investerarna verkade därmed inte ta särskilt stor notis om de halvdystra siffrorna i den vanligtvis inflytelserika Tankan–rapporten från landets centralbank.
 13. Time har sedan 1927 utsett ”årets person” till antingen en individ, grupp, rörelse eller annat som på något sätt, gott eller ont, varit mest inflytelserik under det senaste året.
 14. Med effektiva manipulationstekniker lyckades hon engagera både investerare och anställda – och hamnade snart på tidningen The Times lista över de 100 mest inflytelserika personerna i näringslivet.
 15. – Då återstår att gå till talmannen eller utlysa nyval, säger en inflytelserik S–källa.
 16. Han tog sig till exempel dit i november 2013, strax före beslutet att avrätta sin inflytelserike farbror Jang Song–Thaek.
 17. Journalisten Bethany Allen–Ebrahimian, som skriver ett inflytelserikt nyhetsbrev om Kina för nyhetssajten Axios, är minst sagt skeptisk till att kinesiska samproduktioner i Hollywood ska kunna sprida demokratiska idéer under Xi Jinpings auktoritära styre.
 18. Först hade protokollen anskaffats från ”Zions centrala kansli”, sedan hade de stulits ”från en av frimurarnas mest inflytelserika och initierade ledare efter ett hemligt möte mellan de ’invigda’ i Frankrike”.
 19. Utgångspunkten i hennes forskning är att journalister är bland de mest inflytelserika skaparna av samhälleliga verklighetsuppfattningar och att deras rapportering om världen kan hjälpa medborgare att förstå människor från andra kulturer – eller inte.
 20. Den inflytelserike radikale shialedaren Muqtada al–Sadr valde att aktivt stödja de tusentals demonstranter som samlats i hans hemstad Najaf.


Mer information om inflytelserik och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är signifikant en synonym till inflytelserik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.