infoga

Vi hittade en synonym till infoga. Ordet infoga är synonymt med införliva och kan bland annat beskrivas som ”passar in som del av, fogar in”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av infoga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till infoga?

 1. införliva

Vad är motsatsen till infoga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till infoga.

Vad betyder infoga?

 1. passar in som del av, fogar in
 2. inpassa som del; insätta något så att det sitter fast; inpassa i ett större sammanhang

Hur böjs ordet infoga?

 1. infoga
 2. infogad
 3. infogade
 4. infogades
 5. infogar
 6. infogas
 7. infogat
 8. infogats

Hur kan ordet ordet infoga användas?

 1. Österrike infogades i Tyska riket 1938

Hur används ordet ordet infoga i svenska tidningar?

 1. ”Erosserien” därpå är nonfigurativ, men med blomlika former och infogade ord som asket, vestal, oskuld, ros.
 2. Peka för att infoga när du är i ett skrivprogram.
 3. Texten har infogats en rättelse 11.
 4. – Men, det är ett derby och det kan svänga snabbt, infogar Gudmundsson.
 5. Klimatfrågan håller nu på att med accelererande hastighet infogas i de värderingskluster som utbreder sig i den värld som omvandlas inför våra ögon.
 6. Några månader senare, i juni 1651, kapitulerade äntligen flottan och infogade sig under den nya regimen i London, detta innan nederländarna hunnit gå till angrepp.
 7. ”Det har framförts flera kreativa idéer som sträcker sig från tidsresor till att Gretas bild skulle ha infogats i den historiska bilden, något som absolut inte är fallet”, står det i ett blogginlägg från University of Washington, skriver Dagens Nyheter.
 8. Windows 10 har fått ett speciellt virtuellt tangentbord för att infoga emoji–symboler när du exempelvis chattar.
 9. Och i slutet av 1905 infogar Sergej Nilus en uppdaterad version i sin bok om Antikrists herravälde, med långa stycken plagierade från Jolys dialog mellan Machiavelli och Montesquieu.
 10. I några målningar är ord infogade som visar konstnärens svårigheten att nå kontakt.
 11. Men snart ska vi åka med filmen till Israel, så vi får väl se om någon reagerar där, säger Guédiguian som tillägger att han skulle ha infogat metoo–skämt om han hade skrivit filmen senare.
 12. I dag är områdena i Centralasien infogade i det kinesiska riket under namnet Xinjiang, ”Nya gränsen”.
 13. Måste han läsa försöker medarbetarna infoga hans eget namn i texten, eftersom Trump alltid är nyfiken på sig själv och då fortsätter läsa.
 14. I april eller maj nästa år tänker Theresa May lägga fram ”Great repeal bill”, ett lagpaket som ska upphäva EU–lagar eller infoga dem i brittisk lagstiftning när Storbritannien lämnar unionen.
 15. Bland de förändringar som är på förslag finns rätten att välja släktnamn och rätten att välja namn som bara med svårighet infogas i isländskans knepiga böjningssystem.
 16. Någonstans däremellan infogar sig Ligetis absurdistiska antiopera ”Den stora makabern”.
 17. Brottstycken från förlagan infogas förvisso här och där, men det gör i lika hög grad anspelningar och referenser till diverse populärkulturella fenomen och samtida företeelser.
 18. Vätskan är tänkt att användas för att antingen laga kläder eller i framtiden infogas direkt i kläder så att de kan reparera sig själva.
 19. I stället gällde det att även formellt infoga astrologin inom ramarna för vad som var tillåtet, att muta in den för kristendomens räkning.
 20. Resten av den 5 000 kvadratmeter stora anläggningen är finurligt infogad i själva berget och där sänker sig lugnet bland bastubad och dopp i olika värmegrader.


Mer information om infoga och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är införliva en synonym till infoga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.