information

Information är synonymt med underrättelse och upplysning och kan bland annat beskrivas som ”upplysning, underrättelse”. Ordet används i uttrycket ”riktad information” som betyder ”information som är avsedd för speciella grupper”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av information och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till information

data, fakta, faktum, format, handledning, hemlighet, instruktion, läroplan, meddelande, nyhet, propaganda, rådgivning, underrättelse, upplysning, vägledning

Motsatsord till information

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till information.

Vad betyder information?

 1. upplysning, underrättelse
 2. allting som kan uppfattas
 3. kort för informationsdisken

Hur används information i uttryck?

 1. riktad information = information som är avsedd för speciella grupper

Böjningar av information

 1. information
 2. informationen
 3. informationens
 4. informationer
 5. informationerna
 6. informationernas
 7. informationers
 8. informations

Exempel på hur ordet information kan användas

 1. boken gav nyttig information om det nya pensionssystemet

Exempel på hur ordet information används i svenska tidningar

 1. JCB ger ingen teknisk information om sin grävare, utöver att den drivs av vätgasbränsleceller – och att de ska vara först i branschen med att ha en fungerande prototyp.
 2. Enligt åklagarna är hemlighetsmakeriet till för att "förhindra att information relaterad till nationellt försvar" blir känt.
 3. Debatten om huruvida Huawei ska tillåtas som telekombyggare i Storbritannien, liksom i Sverige och många andra länder, hänger ihop med farhågor om att Kina via företagets teknik skulle kunna stjäla värdefull information.
 4. – Vi såg väldigt tidigt ett behov av adekvat information.
 5. Vi kommer att hitta strategier för att ta tillvara den information som smittade personer ger oss.
 6. Brist på information och brist på integration påstås vara orsak till den omfattande smittspridningen i Järva.
 7. Detta matchas sedan med informationen i det biometriska chippet.
 8. Attackerna använder sig av information från WHOIS, ett system som gör att det går att ta reda på vem som är innehavare av en domän på internet, och skickar därefter mejl till sajtägaren där de utger sig att vara från deras värdleverantör.
 9. Cyberkriminella kan på detta sätt komma över information om företagets kunder som sedan kan användas för utpressning eller för att säljas på svarta marknaden.
 10. Nederländernas myndighet för folkhälsa och miljö (RIVM) har analyserat informationen från de nordiska länderna, gjort beräkningar om var strålningskällan kan ligga och pekar ut de västra delarna av Ryssland.
 11. Mitt i allt var informationen till oss om vad som skulle hända högst bristfällig, berättar hon.
 12. För att undvika klusterspridning tycker därför säkerhetschefen att informationen från nationellt håll måste bli bättre.
 13. – Se till att kontakta försäkringsbolaget för att lämna information till en medicinsk förhandsbedömning som normalt sker via deras larmcentral.
 14. Är informationen i avsnittet korrekt?.
 15. Det handlar om att samla in information både från andra coronavirus, kinesiska erfarenheter från det nya coronaviruset samt experimentell kunskap.
 16. Ledamöterna har då fått acceptera tystnadsplikt under straffansvar för att få ta del av informationen.
 17. Åklagaren anser att barnpornografibrott har hanterats styvmoderligt i Sverige och att rättspraxis inte har följt med den tekniska utvecklingen där stora mängder av information kan lagras på allt mindre enheter.
 18. Detta är inget Gällivare kommun önskat, enligt Henrik Ölvebo som nåddes av informationen tidigt på kvällen.
 19. Enligt stämningsansökan har Vita husets säkerhetsråd kommit till slutsatsen att vissa stycken innehåller hemligstämplad information som riskerar att skada rikets säkerhet.
 20. Därför återkom vi också med information om Talang senare och om hur juryn i programmet kommer se ut framöver, säger Charlie Forsberg.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till information är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är underrättelse en synonym till information. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.