Synonymer till ingången

Se även ingår

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ingången samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ingången

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ingången.

Vad är motsatsen till ingången?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ingången.

Vad betyder ingången?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ingången.

Hur böjs ingången?

 1. ingången

Hur kan ordet ingången användas?

Det saknas exempel på hur ingången kan användas.

Hur används ordet ingången i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ingången används i vanlig text.

 1. – Jag minns att jag tänkte ”det är så här jag kommer att dö”, när jag försvarar den här ingången, sade Gonell inför kongressens ledamöter.
 2. Många parisbor, däribland föräldrar och elever, lade ner blommor vid ingången till skolan i förorten Conflans–Sainte–Honorine på lördagen.
 3. Sist i programmet tipsar Martina om tre romaner som tillsammans är den perfekta ingången till P O Enquists författarskap.
 4. – Gången som jag kunde se den var att bland de tidigaste var hatsajterna, var de fick ingången från har jag inte hunnit gräva vidare i.
 5. Den första ingången är Marie, en ung granne som blivit som en dotter för den barnlösa Michka.
 6. En av hans vänner har filmat när de möter honom vid ingången.
 7. Demonstranter har blockerat ingången till Palacio de Bellas Artes där verket hänger och Zapatas släktingar kräver att tavlan plockas bort från utställningen.
 8. Hongkongbor passerar ingången till den kontorsbyggnad där det kinesiska bolag som den avhoppade spionen Wang Liqiang arbetade för har sitt högkvarter.
 9. Jag berättade för min kompis om vad som hade hänt, då var det en polis som stod där precis vid ingången.
 10. Man går till fots i en och en halv timme genom en lång ravin för att komma till ingången, ibland är ravinen så smal att du kan sträcka ut armarna och nudda båda bergsväggarna.
 11. – Själva porten eller ingången är totalskadad och det är rätt så stora skador på fastigheten och även på intilliggande hus där fönsterrutor har gått sönder, säger vakthavande befäl Peter Martin till TT.
 12. – När de går förbi ingången tittar de antingen misstänksamt eller så tittar de bort för att undvika oss.
 13. – Själva porten eller ingången är totalskadad och det är rätt så stora skador på fastigheten och även på intilliggande hus där fönsterrutor har gått sönder.
 14. I hamnstaden Umm Qasr har demonstranter blockerat ingången till ett hamnområde.
 15. Bland annat blockerar aktivisterna flera broar runt om i London och klistrar fast sina händer vid ingången till Downing Street i närheten av premiärministerns bostad.
 16. Vad är ingången för dig i din nya film?.
 17. Lovis Myrhill och Amanda Hansson har just passerat ingången och har siktet inställt på serier.
 18. Vid ingången till upploppet låg Kramer trea efter Bosse, men spurtade förbi fransmannen på upploppet.
 19. Burgos tog sig fram med motorcykel från ingången till universitetet till kampplatsen där studenterna i skydd av plåtar av zink försvarade sig med slangbössor, stenar och molotov–cocktails mot kravallpolisen, som angrep från gatan.
 20. När han tidigare hade gått förbi varuhuset fanns alltid en stark känsla av att det var just här det skulle hända – i kvadraten mellan ingången och rulltrappan ner till tunnelbanan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?