Synonymer till ingripande

Vi känner till 2 synonymer till ingripande. Ordet ingripande är en synonym till intervention och åtal och kan beskrivas som ”handlingen att ingripa; aktion, intervention”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ingripande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ingripande

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet ingripande och kan ofta användas istället.

 1. intervention
 2. åtal

Vad är motsatsen till ingripande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ingripande.

Vad betyder ingripande?

 1. handlingen att ingripa; aktion, intervention

Hur kan ordet ingripande användas?

Följande exempelmeningar visar hur ingripande kan användas.

 1. han räddades tack vare ett snabbt ingripande av polisen

Hur används ordet ingripande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ingripande används i vanlig text.

 1. Juha Hynninen, 47, dog efter ett ingripande från två ordningsvakter förra sommaren – på den ena vaktens första pass i tunnelbanan någonsin.
 2. "Jag anser det djupt otillfredsställande att det nioåriga barnet enbart på grund av sin ålder behövde utsättas för en så ingripande tvångsåtgärd som vård i enskildhet innebär", kritiserar Thomas Norling.
 3. Två ordningsvakter i tunnelbanan står åtalade för grovt vållande till annans död efter ett ingripande mot 47–årige Juha Hynninen i somras.
 4. Trots att det var ungefär 10 000 fler än väntat, har det gått lugnt till, säger lokalpolischefen Anna–Karin Boije till Sydsvenskan, utan några större ingripanden.
 5. Ryska myndigheter fortsätter sina ingripanden mot landets människorättsgrupper.
 6. Här är det viktigt att komma ihåg att det visserligen förekommer mänskliga ingripanden i processen, men det mesta av inlärningen och anpassningen sker med automatik.
 7. Tidigare i mars riktade Justitieombudsmannen (JO) skarp kritik mot Polismyndigheten efter ett ingripande mot journalister som filmat i området runt polishuset i Rinkeby.
 8. Där slog Bragg fast att hans mål var att minska ingripanden mot småbrottslighet, ringa narkotikaanvändande, småstölder och delar av prostitutionen i New York.
 9. Två ordningsvakter åtalas för grovt vållande till annans död sedan en 47–årig man dött av kvävning i samband med ett ingripande i en tunnelbanestation i Stockholm i somras, skriver Expressen.
 10. Två ordningsvakter åtalas för grovt vållande till annans död sedan en man dött av kvävning i samband med ett ingripande i en tunnelbanestation i Stockholm i somras, skriver Expressen.
 11. Johanna Rastad ställer sig frågande till hur Ivo kan använda en samling ärenden där bara ”ett par” har vunnit laga kraft som underlag i ett så allvarligt ingripande som återkallande av tillstånd.
 12. Lantmäteriet pekar också ut en mängd andra exempel på där fria kartdata kan göra stor nytta – bland annat att polisen kan få bättre koll på förändringar i vägnätet när de ska göra snabba ingripanden och underlätta när man ska hitta försvunna personer.
 13. Hundratals ingripande poliser från andra delar av landet har kallats in för att stärka polisens arbete mot våldet.
 14. Den oväntade vändningen kommer efter att polisen i San Francisco flera gånger har kritiserats för att använda övervåld i samband med ingripanden.
 15. Inga ingripanden sker lättvindigt, och barn får bara omhändertas om situationen för barnet är allvarlig och det är ytterst förvaltnings­rätten som fattar beslut.
 16. Jansson Klarin befarar att händelsen skulle ha slutat värre om det inte vore för ett rådigt ingripande från allmänheten.
 17. Den 16 september dör Mahsa Jina Amini efter ett ingripande av den iranska moralpolisen.
 18. Då utbröt nämligen en diskussion mellan en av killarna och en av de ingripande väktarna.
 19. När ingripandet skedde är oklart.
 20. Någonstans är det ju så att om vi har det breda kollektivets acceptans till en åtgärd, insats eller någon form av ingripande, då har vi ju det.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intervention en synonym till ingripande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ingripande

Bild till ordet ingripande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ingripande.

Bild med texten ingripande