Synonymer till initiera

Vi känner till 5 synonymer till initiera. Ordet initiera är en synonym till inleda och påbörja och kan bland annat beskrivas som ”ser till att sätta igång en verksamhet, startar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av initiera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till initiera

 1. begynna
 2. börja
 3. inleda
 4. påbörja
 5. starta

Vad är motsatsen till initiera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till initiera.

Vad betyder initiera?

 1. ser till att sätta igång en verksamhet, startar
 2. ta initiativet till, sätta i gång, starta, påbörja

Hur kan ordet initiera användas?

Följande exempelmeningar visar hur initiera kan användas.

 1. hon har initierat flera nya forskningsprojekt

Hur används ordet initiera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet initiera används i vanlig text.

 1. Både vanliga polisbilar och de flera ton tunga polisbussarna som kom åkande med förstärkningen fastnade i leran, enligt initierade källuppgifter.
 2. Förebyggande åtgärder kan initieras och följas upp, patienten får möjlighet och vågar adressera svåra frågor som psykisk ohälsa, våld i nära relationer eller missbruksproblematik.
 3. Skenet bildas genom partikelstrålning från solen som vid kontakt med jordatmosfären initierar elektromagnetisk strålning (ljus).
 4. Allt från reportrar på stora nyhetsplattformar till bloggare har fängslats när Xi Jinping initierat en allt striktare kontroll över medierna.
 5. – Det som jag pratar absolut mest om nu är 6g–forskning som vi har initierat och som har pågått ett par år nu.
 6. Paludan, som bland annat initierade en koranbränning i Malmö i augusti förra året utan polisens tillstånd, beskrivs hålla mötet i dag för att starta ett nytt politiskt parti.
 7. Richard Horsey på International Crisis Group berättar att de från början var organiska, ledarlösa protester som initierades i både större och mindre kretsar.
 8. Ett försök som initierats inom Marint centrum i Simrishamns kommun där man vill likna det vid en flytande kryddträdgård.
 9. Här behövs en ny generation med forskarkompetens som tar täten i utvecklingen, säger Catrin Gustavsson, affärsområdeschef Innovation på Södra som är en av aktörerna som initierat företagsforskarskolan som nu blir verklighet.
 10. För en månad sedan initierade engelsk fotboll en fyra dagar lång bojkott av sociala medier för att markera mot näthatet.
 11. Det var i slutet av augusti som Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, initierade en koranbränning i Malmö som genomfördes utan polisens tillstånd.
 12. Då initierades tillfälliga strömavbrott om ungefär en timme i taget i mer än 400 000 hem.
 13. Förra året initierade SOS Alarm ett samarbete med Karolinska Institutet och Everdrone.
 14. Brå ska även kartlägga vilka som köper och säljer sex, hur köpen initieras och genomförs samt vilka straff som döms ut.
 15. Enligt initierade uppgifter till Kvällsposen är Malmö FF och Mujanic nu överens med danska Hobro om ett lån.
 16. Operation Rimfrost initierades i november 2019 av polisen med anledning av en särskild nationell händelse där den 15–åriga pojken Jaffar mördades vid Möllevångstorget i Malmö.
 17. Med hjälp av Passport Reader kan man initiera en kundkännedomsprocess på distans, med systemet täcker inte hela processen, säger Mathias Folchi.
 18. Ingen av dem ville erkänna att de tvingats att prostituera sig, inga ärenden om misstänkt människohandel har initierats i insatsens kölvatten.
 19. Den här typen av brott upptäcks inte annars, enligt Linnea Horgby, som, tillsammans med Elin Sjögren, initierade insatsen.
 20. Redan dagen efter, den tionde november, initierades den särskilda händelsen Operation Rimfrost.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inleda en synonym till initiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på initiera

Bild till ordet initiera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet initiera.

Bild med texten initiera