Synonymer till initierad

Vi känner till 6 synonymer till initierad. Ordet initierad är en synonym till hemma och införd och kan bland annat beskrivas som ”välunderrättad, kunnig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av initierad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till initierad

 1. hemma
 2. hemmastadd
 3. införd
 4. insatt
 5. kunnig
 6. välunderrättad

Vad är motsatsen till initierad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till initierad.

Vad betyder initierad?

 1. välunderrättad, kunnig
 2. (om person) som har kunskap om ifrågavarande ämne

Hur böjs initierad?

 1. initierad
 2. initierade
 3. initierat

Hur kan ordet initierad användas?

Följande exempelmeningar visar hur initierad kan användas.

 1. de utländska gästerna var mycket initierade om svenska förhållanden

Hur används ordet initierad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet initierad används i vanlig text.

 1. Paludan, som bland annat initierade en koranbränning i Malmö i augusti förra året utan polisens tillstånd, beskrivs hålla mötet i dag för att starta ett nytt politiskt parti.
 2. Här behövs en ny generation med forskarkompetens som tar täten i utvecklingen, säger Catrin Gustavsson, affärsområdeschef Innovation på Södra som är en av aktörerna som initierat företagsforskarskolan som nu blir verklighet.
 3. För en månad sedan initierade engelsk fotboll en fyra dagar lång bojkott av sociala medier för att markera mot näthatet.
 4. Det var i slutet av augusti som Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, initierade en koranbränning i Malmö som genomfördes utan polisens tillstånd.
 5. Förra året initierade SOS Alarm ett samarbete med Karolinska Institutet och Everdrone.
 6. Enligt initierade uppgifter till Kvällsposen är Malmö FF och Mujanic nu överens med danska Hobro om ett lån.
 7. Den här typen av brott upptäcks inte annars, enligt Linnea Horgby, som, tillsammans med Elin Sjögren, initierade insatsen.
 8. – Det man kan ifrågasätta i det här fallet är hur man har initierat den här laddningen.
 9. Sverige har valt ett helt annat upplägg med fokus på administrativ regelförenkling, som bara är en del av det bredare arbete som EU initierat, lyder slutsatsen som Hultkrantz och två medförfattare drog i en artikel i Ekonomisk debatt.
 10. Jan Danielsson, känd ekosof, initierade idén om Gröna Korset.
 11. Rader av initierade hovreportrar uttalar sig, även den slemme chefredaktören på The Sun, som inte ångrar någonting av vad tidningen skrivit.
 12. – Ovanpå detta, men som en helt enskild händelse, har en av våra främsta kunder i Nordamerika initierat en lagerminskning under det fjärde kvartalet, vilket har påverkat vår försäljning till kunden under kvartalet.
 13. Enligt initierade visselblåsare har läkare och sjuksköterskor inte varit önskvärda i styrelsen eftersom de haft för många kritiska synpunkter, vilket är förståeligt med tanke på hur projektet Karolinska utvecklats.
 14. Presskonferensen i Börshuset, där drygt hundra journalister närvarade, inleddes med att Nobelkommitténs ordförande Anders Olsson initierade en födelsedagssång för Peter Handke.
 15. Saviano har levt med dödshot sedan 2006 då han publicerade den bästsäljande reportageboken ”Gomorra”, en initierad skildring av den neapolitanska maffian Camorran.
 16. Då initierade polisen för första gången en stor sökinsats.
 17. En initierad skildring av platsen – såväl byggnader, trädgård som konstsamling – illustreras med mycket vackert om än aningen konventionellt foto av Yanan Li.
 18. ”Kanske borde du valt en skola du faktiskt har råd med och arbetat för att försörja dig”, skriver en användare till personen som initierat diskussionen.
 19. Först hade protokollen anskaffats från ”Zions centrala kansli”, sedan hade de stulits ”från en av frimurarnas mest inflytelserika och initierade ledare efter ett hemligt möte mellan de ’invigda’ i Frankrike”.
 20. Det var lokalpolisområde Rinkeby som initierade projektet och på allvar fick fart på det för tre år sedan, i samverkan med trafikkontoret, stadsdelsförvaltningen och fastighetsägarna i området.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hemma en synonym till initierad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?