inneha

Vi hittade 4 synonymer till inneha. Ordet inneha är en synonym till äga och ha och kan bland annat beskrivas som ”har, äger”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inneha samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till inneha?

 1. besitta
 2. ha
 3. har
 4. äga

Vad är motsatsen till inneha?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inneha.

Vad betyder inneha?

 1. har, äger
 2. ha i sin ägo

Hur böjs ordet inneha?

 1. inneha
 2. innehade
 3. innehades
 4. innehaft
 5. innehafts
 6. innehar
 7. innehas
 8. innehavd

Hur kan ordet ordet inneha användas?

 1. hon innehar svenska rekordet i längdhopp

Hur används ordet ordet inneha i svenska tidningar?

 1. Lagändringen är en del i det paket av planerade författningsändringar som Ryssland folkomröstade om i somras och som möjliggör för Putin att inneha presidentämbetet till 2036.
 2. Mercedes, Jaguar, Ferrari och Lamborghini turades om att inneha titeln på 50– och 60–talet.
 3. Hur vanligt är det att människor kör utan att inneha körkort?.
 4. Den svenska leverantören av betalningslösningar, Nets, har med sin senaste produkt tagit fasta på det faktum att betydligt fler människor innehar moderna fysiska identitetshandlingar än digitala dito.
 5. I den ursprungliga stämningsansökan åtalades 45–åringen för att ha innehaft och spridit närmare 70 000 bilder och 12 500 filmer på sexuella övergrepp mot barn.
 6. Byggmästargruppen innehar certifiering enligt BF9K, är medlemmar av Byggföretagen och Stockholms Byggmästareförening samt upprätthåller kreditbetyget AAA.
 7. Adeln och prästerskapet innehade egendom och försågs med specifika privilegier och uppdrag (lag och ordning för adeln, spirituell vägledning och utbildning för prästerskapet).
 8. Varje medlem kan sedan inneha positionen under max tre år.
 9. Enligt polisen är lokalen en arbetsplats som innehas av ett företag.
 10. En av många som gratulerade Duplantis var Sergej Bubka, som fortfarande innehar världsrekordet utomhus på 6,14.
 11. Där har man gjort skillnad på dem som säljer droger och dem som är fast i ett missbruk, eller innehar små mängder för eget bruk.
 12. Då ska sajten, enligt polisen, ha innehaft cirka 90 procent av den svenska drogmarknaden på Darknet.
 13. En fällande dom skulle också innebära att han inte får lov att inneha något politiskt ämbete i Italien igen.
 14. Irene Ekelund, som vann JVM–guld på 200 meter som 16–åring 2013 och fortfarande innehar det svenska rekordet på samma distans inomhus (23,15), satsar främst mot sommarens friidrotts–EM i Frankrike, men medger att även OS finns i tankarna.
 15. Precis som Bernie Sanders stödjer han utökade bakgrundkontroller för nya köpare samt ”frivilligt återköp” av halvautomatiska vapen från personer som i dag innehar sådana vapen.
 16. Dessutom inför PTS ett nytt tillståndsvillkor som innebär att den som innehar tillståndet måste vidta de tekniska och organisatoriska åtgärder som krävs för att radioanvändningen enligt tillståndet inte orsakar skada för Sveriges säkerhet.
 17. En 33–årig man i Stockholm har åtalats misstänkt för att ha innehaft och sålt stora mängder narkotika.
 18. Vilken post innehade Bolton i Trumps administration?.
 19. Tysklandsproffset är den ende vänsterhänte niometersspelaren och innehar en nyckelroll om Sverige ska få till ett varierat anfallsspel.
 20. Embaló har tidigare varit knuten till PAIGC och både han och Pereira har innehaft premiärministerposten i Guinea–Bissau.


Mer information om inneha och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är äga en synonym till inneha. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.