inom kort

Vi hittade 3 synonymer till inom kort. Frasen inom kort är en synonym till sedan och snart. Frasen är motsatsen till på sikt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inom kort samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till inom kort?

 1. sedan
 2. snart
 3. strax

Vad är motsatsen till inom kort?

 1. på sikt

Vad betyder inom kort?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av inom kort.

Hur böjs frasen inom kort?

 1. inom kort

Hur kan frasen frasen inom kort användas?

Det saknas exempel.

Hur används frasen frasen inom kort i svenska tidningar?

 1. – Nu är hoppet starkt om att friheten väntar inom kort och det är klart det är positivt, säger Esa Teittinen på telefon från Norrtäljeanstalten kort efter Högsta domstolens besked.
 2. ”Det skulle förvåna mig mycket om inte bröderna Ymer inom kort är klara för årets turnering”.
 3. – Att amorteringskravet träder ikraft inom kort påverkar också den ökande tron på prisuppgång bland mäklarna.
 4. Dels den flygskatt som införs den första april, dels tillsätts inom kort en utredning om hur inblandningen av biobränsle i flygbränslet ska kunna öka.
 5. Bli inte överraskade om Elon Musk eller någon annan teknikinnovatör inom kort presenterar revolutionerande, lätta flygbatterier med lättare flygkroppsmaterial som gör att den i längden ohållbara fascinationen med biobränsle kommer att bli ett minne blott.
 6. Inom kort är det dessutom dags för rättegång mot en 23–årig man – som kortvarigt satt anhållen för medhjälp till ett mord i Frölunda – och hans mamma.
 7. – Rekryteringen är i full gång och vi ser fram emot att inom kort få välkomna flera nya medarbetare till vårt nya kontor på Drottninggatan 55 i Norrköping, säger Martin Mellgren, VD på Bonnier Business Media Sales AB.
 8. Centerns klimatpolitiska talesperson Rickard Nordin är upprörd över att regeringen inte har förankrat de namn som inom kort ska bli ledamöter i rådet.
 9. Afrikanska unionen (AU) ska inom kort sända en delegation till Gabon för att försöka lösa krisen i landet, där båda kandidaterna i förra månadens presidentval hävdar att de vunnit.
 10. – Sverige ska inom kort ta beslut om en ny livsmedelsstrategi som stakar ut framtiden för livsmedelspolitiken.


Mer information om inom kort och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sedan en synonym till inom kort. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är på sikt motsatsen till inom kort.