inomhus

Inomhus är synonymt med inne och kan beskrivas som ”inne, under tak”. Ordet är motsatsen till utomhus.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inomhus och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till inomhus

inne

Motsatsord till inomhus

utomhus

Vad betyder inomhus?

 1. inne, under tak

Böjningar av inomhus

 1. inomhus

Exempel på hur ordet inomhus kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet inomhus används i svenska tidningar

 1. – Vi rekommenderar svenskar i Beirut att hålla sig inomhus vid demonstrationer, då våldet bland missnöjda kan eskalera, sa Åsa Hjelt, ambassadråd och biträdande myndighetschef på UD till DN under fredagseftermiddagen.
 2. Finland tillåter från lördagen offentliga evenemang och allmänna möten för mer än 500 personer både inomhus och utomhus.
 3. Mycket handlar om ifall han får upp värmen nu när de är inomhus, säger Mats Andersson, RLC–befäl vid polisregion Nord.
 4. De får enbart utnyttja hälften av sina utrymmen inomhus och för uteserveringarna gäller två meter distans mellan borden.
 5. Ytterligare en åtgärd som genast införs är att restauranger måste begränsa sig till 20 gäster inomhus och 30 utomhus.
 6. I Nordirland kan mötesplatser inomhus öppna igen från och med i dag, fredag, medan Skottland väntar till den 15 juli.
 7. Risken för smitta är också mycket större inomhus än utomhus, men om tajmingen är den rätta kan en till synes helt beskedlig social sammankomst, som kristen körsång, förvandlas till ett "superspreading event".
 8. – Det innebär att tiotusentals besökare varje dag rör sig inomhus.
 9. Ju mer nära kontakt vi har med andra människor inomhus, desto lättare sprids smittor.
 10. Av det skälet fanns också en utomhusscen där 40 000 människor, som inte fick plats inomhus, skulle kunna se presidenten på storbild men också vid ett kort framträdande.
 11. – Vi turnerar runt på stadens torg och har öppna föreställningar så att de som sitter inomhus kan se det från sina fönster och balkonger, så att de känner sig mindre ensamma.
 12. Visserligen kommer det att erbjudas guidade turer inomhus, men då handlar det enbart om Blå hallen och Gyllene salen.
 13. Den är visserligen mer exakt än gps, och fungerar inomhus.
 14. De ska därför inte delta i gruppaktiviteter som sker inomhus.
 15. Magnus roll var att byta ut all gammal styrning såsom värmekretsar, varmvattenkretsar, ventilationssystem och belysning utanför butikerna, både inomhus och utomhus.
 16. Häftigt var det att sitta inomhus tillsammans med 75 000 personer och se fotboll.
 17. De som tröttnat på att vara inomhus kan med fördel ta en promenad ute i solen, med avstånd från andra.
 18. Räddningstjänsten uppmanar boende i området att gå inomhus, stänga av ventilationen och att inte andas in röken.
 19. Att odla mer mättande saker, som exempelvis potatis och rotfrukter, vertikalt och inomhus är dock inte en del av bolagets tänkta framtidsscenario.
 20. Irene Ekelund, som vann JVM–guld på 200 meter som 16–åring 2013 och fortfarande innehar det svenska rekordet på samma distans inomhus (23,15), satsar främst mot sommarens friidrotts–EM i Frankrike, men medger att även OS finns i tankarna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till inomhus är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inne en synonym till inomhus. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är utomhus motsatsen till inomhus.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.