Synonymer till inordna

Vi känner till 3 synonymer till inordna. Ordet inordna är en synonym till kategorisera och klassa och kan beskrivas som ”inpassa i visst sammanhang”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inordna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till inordna

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet inordna och kan ofta användas istället.

  1. kategorisera
  2. klassa
  3. ranka

Vad är motsatsen till inordna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inordna.

Vad betyder inordna?

  1. inpassa i visst sammanhang

Hur kan ordet inordna användas?

Det saknas exempel på hur inordna kan användas.

Hur används ordet inordna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet inordna används i vanlig text.

  1. Han ser att arkitektur kan vara frusen musik, men också att flockarkitektur välment inordnar människan i sorter.
  2. Det återvalda regeringspartiet har lyckats med en sorts balansakt där de plockar politik från alla håll och kanter och inordnar det i en stark berättelse om att de säkerställer Polens överlevnad i en hotfull värld.
  3. Här finns inga postapokalyptiska scener, inga svällande hav eller oändliga öknar, bara ett märkligt möte med en natur som inte längre låter sig inordnas, kontrolleras eller ens förstås.
  4. Venus med sin lite släpiga stämma, Ted med all sin frustration som bubblar under ytan, Linnea som vägrar inordna sig – alla personer blir levande i Lazcanos tolkning.
  5. Hur ska friskolesektorn inordnas i ett system där staten får ett starkare inflytande? Hur få huvudmännen för vinstdrivna fristående skolor att underordna sig en mer kraftfull statlig styrning?.
  6. Adventskalendern är i sig en topp 24–lista och, tillsammans med en vanlig almanackas funktion, ett sätt att inordna tiden i numerisk ordning.
  7. Minna hittar en kompis där, en konstnärlig och besvärlig danska som vägrar inordna sig i arbetslinjen, och där någonstans blir jag lite besviken att Sara Beischer inte hittar något nytt, bortom det förutsägbara.
  8. Men det bör också ingå i berättelsen att det är ett parti som aktivt har inordnat sig i och respekterat den liberala demokratin, och som har bidragit till att möjliggöra socialdemokratiska reformer under 1900–talet.
  9. Snarare än en förflackad variant av olika kunskapsområden inordnade i ett ämne, företagsekonomi.
  10. Vissa slaviska grupper inordnades i den avariska militärapparaten, medan andra flydde söderut undan angriparna.
  11. Ibland tycker jag mig ana de prosalyriska böckernas gung i meningarna, även här då de inordnats i megaprosans driv.
  12. Företagsekonomiämnets dominans förstärks av att det vid allt fler universitet skapas business schools, handelshögskolor, där företagsekonomin omger sig med hjälpdiscipliner i stora drag inordnade i olika managementperspektiv.
  13. I en sådan miljö kan det vara svårt att passa in med en kropp som inte kan inordnas i kategorierna manligt och kvinnligt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kategorisera en synonym till inordna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på inordna

Bild till ordet inordna

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet inordna.

Bild med texten inordna