inpå

Inpå kan beskrivas som ”(tätt) intill”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inpå och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till inpå

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till inpå.

Motsatsord till inpå

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inpå.

Vad betyder inpå?

 1. (tätt) intill

Böjningar av inpå

 1. inpå

Exempel på hur ordet inpå kan användas

 1. skådespelerskan ville inte släppa journalisterna inpå sig

Exempel på hur ordet inpå används i svenska tidningar

 1. – Så här direkt inpå känns det ju som en förlust, säger Mjällbykaptenen.
 2. Men just hur nära inpå förövaren hela tiden befann sig chockade såväl dåtidens kriminalutredare som fotografen och mig, när vi följer Peter Englund i mördarens fotspår genom radhuskvarteret 55 år senare.
 3. Vi satt inpå småtimmarna med den karismatiske berättaren.
 4. Det kan tas ett beslut om att avlysa loppet tätare inpå om vi bedömer att det behövs göras.
 5. – Svårt att glädjas åt min egen insats så här direkt inpå.
 6. Hon är utan familj då hennes bägge föräldrar har dött nära inpå varandra.
 7. Flygjournalisten Jan Ohlsson är skeptisk till att man går ut med en sådan förklaring så pass nära inpå att planet störtat.
 8. Att händelsen inträffade kort inpå Irans attacker mot amerikanska mål i Irak har fått flera personer att spekulera i vad som egentligen kan ha hänt.
 9. Då har man haft en lång ledighet och levt tätt inpå varandra, ofta med mer alkohol än vanligt, och våldet kan ha eskalerat.
 10. – Vi kunde gripa en man kort inpå det och han är numera anhållen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion Öst.
 11. En vardag där brottslighet fanns men inte så nära inpå.
 12. Man har ju haft honom tätt inpå under flera år, men nu ser vi honom knappt, säger Öberg.
 13. I ett remissvar på bygglovet påpekade Svenska Unescorådet att ”modulhusen kommer att byggas tätt inpå kyrkogårdsmuren samt att de kommer gå högt över muren och synas mycket tydligt inifrån världsarvet.
 14. Det är inte alltid det går att säga så här tätt inpå en händelse, säger Evelina Olsson.
 15. Av uppenbara skäl finns en risk för social osämja när de intagna lever tätt så inpå varandra, vilket i sin tur kan leda till våldsincidenter.
 16. Det är säkerligen ett medvetet grepp, men när landskapet konsekvent liknar dröm snarare än verklighet och när personer kallas saker som Pojken eller Barnet i stället för att få namn blir det svårare att komma dem inpå livet.
 17. När det gäller hoppen innebär det stort fokus på ansatsen – han ser inte ribban respektive plankan förrän han är alldeles inpå.
 18. De här mammorna har fått smaka på det här våldet inpå sina kroppar, de har fått se sina barn drabbas.
 19. Särskilt ett som sker över lång tid och utav någon du antingen ser upp till, jobbar eller lever med väldigt nära inpå och som du på något sätt är beroende av.
 20. – Jag vet inte varför människor fascineras av brott och brutalitet, men ska jag spekulera så tror jag att det dels handlar om en nyfikenhet på den kriminella världen, som skiljer sig så radikalt från ens egen tillvaro, men ändå finns så nära inpå.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till inpå är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.