inrama

Inrama är synonymt med infatta och kan beskrivas som ”sätta en ram runt något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inrama och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till inrama

infatta

Motsatsord till inrama

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inrama.

Vad betyder inrama?

 1. sätta en ram runt något

Böjningar av inrama

 1. inrama
 2. inramad
 3. inramade
 4. inramades
 5. inramar
 6. inramas
 7. inramat
 8. inramats

Exempel på hur ordet inrama kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet inrama används i svenska tidningar

 1. ETC besöker de båda filmskaparna i deras hem på Södermalm i Stockholm, där inramade filmaffischer, diplom och många utmärkelser vittnar om deras produktiva arbete.
 2. Tre inramade gubbar på väggen, en karaff med vatten och en skål med frukt ger inga större ledtrådar.
 3. Enligt uppgift var ett inramat porträtt på farföräldrarna det enda föremål som han tog med sig till Vita huset, när han flyttade in som rådgivare.
 4. Hon står böjd över en stor trälåda fylld av inramade fotografier.
 5. Sardina del Nortes strandpromenad känns igen på ett gäng kulörta och ihopträngda hus inramade av en massiv klippvägg.
 6. I mitten på vardagsrumsbordet finns ett inramat fotografi av Krister.
 7. Den franske mästerfotografen Robert Doisneau (1912–1994) är känd för sina känsloladdade, poetiska bilder på människor, inramade av hemstaden Paris.
 8. Han gör oss uppmärksamma på ett inramat fotografi av en ung tjej som står på en hylla till höger om receptionsdisken.
 9. I helgen som gick inramades All Star av runt 300.
 10. Friedrich Nietzsches ”Så talade Zarathustra” skrivs under några år i början av 1880–talet i fyra intensiva utbrott av skaparkraft och vitalitet, inramade av perioder av djupa depressioner och ohälsa.
 11. Det blir dessutom en hästskoformad catwalk som skapar ett inramat utrymme för publik, en så kallad snakepit, framför scenen.
 12. Här står kungen och drottningens telegram till 100–åringen inramat i bokhyllan, bredvid utmärkelsen till hemvärnsveteran efter 50 år i frivilligförsvarets tjänst.
 13. Träffarna med honom var alltid inramade med kaffe och en god kaka.
 14. I söndags blev hon alltså helgon, den lilla nunnan med det hopskrumpna ansiktet inramat i vitt med blå rand, hon som av många setts som en symbol för kristen osjälviskhet och engagemang för fattiga och lidande människor.
 15. Vid Anna–Carins toalett hemma i Göteborg – ”det var där det fanns plats” – har hon sex inramade bilder från guldet i London.
 16. Vid Anna–Carins toalett hemma i Göteborg – "det var där det fanns plats" – har hon sex inramade bilder från guldet i London.
 17. Trots den omfattande förödelsen stod ett inramat foto av Bandidos–medlemmen kvar.
 18. Vackert inramade av museets jämnåriga svenska friluftsmålare framstod såväl Satie som Busoni i bjärt kontrast.
 19. Brasiliansk medaljdubbel inramad av glädjetårar.
 20. Om filmhösten 2015, inramad av våldtäktsdramat ”Flocken” och hemlösheten i ”Tjuvheder”, är den mörkaste svenska i mannaminne – då är Magnus von Horns långfilmsdebut dess nattsvarta hjärta.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till inrama är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är infatta en synonym till inrama. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.