inrama

Synonymer till inrama

infatta

Motsatsord till inrama

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inrama.

Vad betyder inrama?

 1. sätta en ram runt något

Exempel på hur inrama används i svenska tidningar

 1. Sardina del Nortes strandpromenad känns igen på ett gäng kulörta och ihopträngda hus inramade av en massiv klippvägg.
 2. I mitten på vardagsrumsbordet finns ett inramat fotografi av Krister.
 3. Den franske mästerfotografen Robert Doisneau (1912–1994) är känd för sina känsloladdade, poetiska bilder på människor, inramade av hemstaden Paris.
 4. Han gör oss uppmärksamma på ett inramat fotografi av en ung tjej som står på en hylla till höger om receptionsdisken.
 5. I helgen som gick inramades All Star av runt 300.
 6. Friedrich Nietzsches ”Så talade Zarathustra” skrivs under några år i början av 1880–talet i fyra intensiva utbrott av skaparkraft och vitalitet, inramade av perioder av djupa depressioner och ohälsa.
 7. Det blir dessutom en hästskoformad catwalk som skapar ett inramat utrymme för publik, en så kallad snakepit, framför scenen.
 8. Här står kungen och drottningens telegram till 100–åringen inramat i bokhyllan, bredvid utmärkelsen till hemvärnsveteran efter 50 år i frivilligförsvarets tjänst.
 9. Träffarna med honom var alltid inramade med kaffe och en god kaka.
 10. I söndags blev hon alltså helgon, den lilla nunnan med det hopskrumpna ansiktet inramat i vitt med blå rand, hon som av många setts som en symbol för kristen osjälviskhet och engagemang för fattiga och lidande människor.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av inrama

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är infatta en synonym till inrama. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.