Synonymer till insider

Vi känner till en synonym till insider. Ordet insider är synonymt med insidare och kan beskrivas som ”person som besitter 'inside information', kunskap från insidan, insides upplysningar; delägare i bolag som också är medarbetare eller styrelseledamot och därför vet mer än andra delägare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av insider samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till insider

 1. insidare

Vad är motsatsen till insider?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till insider.

Vad betyder insider?

 1. person som besitter 'inside information', kunskap från insidan, insides upplysningar; delägare i bolag som också är medarbetare eller styrelseledamot och därför vet mer än andra delägare

Hur böjs insider?

 1. insider
 2. insidern
 3. insiderns
 4. insiders

Hur kan ordet insider användas?

Det saknas exempel på hur insider kan användas.

Hur används ordet insider i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet insider används i vanlig text.

 1. Man måste designa dessa system för att kunna hantera en insider, har Patrik Fältström – it–säkerhetsexpert och säkerhetsskyddschef på Netnod – sagt till TT tidigare, när Twitterattacken upptäcktes.
 2. IBM ska ha arbetat med Slack under flera år och en IBM–chef säger till Business Insider att 300 000 anställda redan har tillgång till den här applikationen, men att företaget nu arbetar för att få ombord de sista 50 000 anställda.
 3. För Business Insider berättar Elon Musk att han då var i färd att öka antalet laddplatser i området radikalt, vilket kan ha antänt den kortvariga protesten.
 4. Psykologen Sherry Benton förklarar i Business Insider hur stress och ångest kan hanteras före, under och efter en intervju.
 5. Det hävdar den ofta pricksäkra analytikern Ming–Chi Kuo på KGI i en rapport som Apple Insider tagit del av.
 6. I en med intervju med Business Insider pekar hon på flera faktorer som kommer att driva på byggandet av landskrapor.
 7. ”Svenska bostadsägare sitter på en tickande bomb – som skulle kunna spränga hela ekonomin,” skriver Nordic Business Insider om oron på den svenska bostadsmarknaden.
 8. Nordic Business Insider lägger till att bojkotten även borde omfatta Alicia Vikander, Alexander Skarsgård, Max Martins poplåtar och Absolut Vodka.
 9. Enligt sajten Nordic Business Insider har amerikanska fotbollssupportrar, med varierande seriositetsgrad, uppmanat till en bojkott av traditionella svenska varor och tjänster.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är insidare en synonym till insider. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?