Synonymer till inspektion

Vi känner till 6 synonymer till inspektion. Ordet inspektion är en synonym till kontroll och syning och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att inspektera något, kontroll, granskning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av inspektion samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till inspektion

 1. besiktning
 2. granskning
 3. kontroll
 4. syning
 5. undersökning
 6. översyn

Vad är motsatsen till inspektion?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till inspektion.

Vad betyder inspektion?

 1. handlingen att inspektera något, kontroll, granskning
 2. kontroll, besiktning

Hur böjs inspektion?

 1. inspektion
 2. inspektionen
 3. inspektionens
 4. inspektioner
 5. inspektionerna
 6. inspektionernas
 7. inspektioners
 8. inspektions

Hur kan ordet inspektion användas?

Följande exempelmeningar visar hur inspektion kan användas.

 1. det gjordes en inspektion av alla skolor i kommunen

Hur används ordet inspektion i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet inspektion används i vanlig text.

 1. Enligt inspektionens digra sammanställning är det bara ett fåtal av de granskade huvudmännen som aktivt genomför ett systematiskt förbättringsarbete tillsammans med skolornas personal.
 2. Kinesiska myndigheter har också meddelat att man kommer öka frekvensen och intensiteten av inspektioner mot onlinespelbolagen för att se till att de nya reglerna följs.
 3. – Jag har stått i bara kalsonger för inspektion av domarvärldens mäktigaste person, Pierluigi Collina, när hans assistenter mätt mitt underhudsfett med tortyrliknande redskap.
 4. Till exempel kan man blanda vätskor eller göra en 360 graders inspektion av föremålet som transporteras.
 5. Mellan januari och april i år tog inspektionen emot 726 stycken, vilket är mer än dubbelt så många som motsvarande period i fjol.
 6. Efter närmare inspektion konstaterades att det rörde sig om en ung knölval på omkring åtta meter, och att den troligen dött av svält eller en båtkollision.
 7. Efter inspektion tvingas de tyska utbytesstudenterna riva tältet och flytta till vindskyddsplatsen.
 8. Arbetsmiljöverket förbereder nu en inspektion där man kommer att lyssna till både anmälarna och till ledningen för Nakd.
 9. När inspektionerna inleddes låg ansvaret på regionernas smittskydd, som vid anmärkning kunde besluta om att krogar skulle stängas tills felaktigheterna rättats till.
 10. Regeringen har gett kommunerna 75 miljoner för att kunna utföra inspektioner om trängsel.
 11. Men vi utgår från att personalens säkerhet prioriteras, vi gör inspektionen tillsammans med skyddsorganisationen som i vardagen bevakar att det är en god och säker arbetsmiljö.
 12. Däremot har det kommit andra appar för mer specialiserade syften som används av en mindre grupp poliser – som exempelvis en för att genomföra flygande inspektioner av fordon ute i trafik.
 13. Regeringen gick via länsstyrelserna på fredagen ut till samtliga kommuner för att be om en redovisning om hur de ökar inspektionerna av restauranger, allt för att råden ska följas.
 14. Kritiken kommer efter en inspektion som gjordes i september, då myndigheten riktade in sig på sjukhusets utlokalisering av patienter, alltså patienter som vårdas på en avdelning där det saknas specifik kompetens.
 15. Nu har sjukhuset anmält sig själva till IVO, inspektionen för vård och omsorg, enligt Lex Maria, för att utreda om man hade kunnat göra mer för att rädda barnets liv.
 16. Robothunden kommer användas på test för att utföra inspektioner, upptäcka läckage, samla in data och ta fram rapporter.
 17. Men också med diverse inspektioner teatern drabbats av, samt kulturpolitik i allmänhet och Sölvesborgs i synnerhet.
 18. Till exempel utifrån vad de ser och hör i samband med inspektioner och i kontakt med anmälare och djurhållare.
 19. Efter Uppdrag gransknings avslöjande anmälde Socialstyrelsen flera fall till IVO, inspektionen för vård och omsorg.
 20. Vid en inspektion kan man aldrig säga att det var kalibreringslaboratoriet som valde punkterna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kontroll en synonym till inspektion. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?