Synonymer till intagit

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intagit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till intagit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till intagit.

Vad är motsatsen till intagit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till intagit.

Vad betyder intagit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av intagit.

Hur böjs intagit?

 1. intagit

Hur kan ordet intagit användas?

Det saknas exempel på hur intagit kan användas.

Hur används ordet intagit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet intagit används i vanlig text.

 1. Efter att talibanerna intagit huvudstaden Kabul sökte sig sig tusentals afghaner till flygplatsen för att försöka ta sig ut ur landet.
 2. Efter att talibanerna intagit Kabul har tusentals afghaner sökt sig till flygplatsen och många har försökt komma ombord på plan som ska lämna landet.
 3. Därmed har man intagit minst 12 av landets 34 provinshuvudstäder.
 4. Talibanerna har intagit Kabul och nästan alla utländska ambassader evakueras.
 5. Talibanerna har intagit många områden och städer i Afghanistan den senaste tiden.
 6. Polisen i Nimruz uppger att talibanerna på fredagen har intagit provinshuvudstaden Zaranj.
 7. De oppositionella ska ha intagit talmannens stol och anklagat det styrande partiet för att se mellan fingrarna när det gäller våld mot mediearbetare – tills vakter förde bort dem från kammaren.
 8. Det är fortfarande tyst sånär som på ett antal anställda som har intagit raklångt läge på en gräsplätt i solen under lunchrasten.
 9. Allt kan inte heller vänta tills Angela Merkels efterträdare intagit kanslersstolen.
 10. Mas–delegater har på nytt intagit sina platser i kongressen och har också lagt fram förslag på nyval inom en nära framtid.
 11. Men partiet har även intagit en ”skeptisk” hållning till att klimatförändringarna orsakas av människan.
 12. Forskarna är oroliga att Kina har intagit en alltför nationalistisk hållning gentemot Washington DC, och att det har drivit USA till dess hårda position och skapat den låsta situation som uppstått.
 13. Explosionen inträffade efter att turkiska styrkor och turkstödda rebeller på söndagen intagit de centrala delarna av staden Afrin och deklarerat att de hade full kontroll över området.
 14. Med mindre än en halvtimme kvar till start av det första åket av damernas storslalom så kom beskedet att tävlingen har ställts in på grund av de byiga vindarna och snöfallet som intagit den jämtländska skidorten.
 15. Under de senaste tre veckornas strider har armén intagit mer än hälften av den rebellhållna enklaven och splittrat den resterande delen i tre isolerade områden.
 16. Uttalandet kommer en dag efter att turkisk militär med allierade miliser rapporterades ha intagit Jandairis, en annan av städerna i Afrin–regionen.
 17. Styrkor från den syriska regimen har intagit delar av östra Ghouta.
 18. Samtidigt pågår en omfattande markoffensiv, och den syriska regimens styrkor uppges ha intagit mer än 25 procent av området.
 19. Den syriska regimens styrkor uppges nu i en markoffensiv ha intagit mer än 25 procent av den belägrade rebellenklaven östra Ghouta utanför huvudstaden Damaskus.
 20. Kommunstyrelseordförande Anna Tenje (M) har tidigare intagit en skeptisk hållning till böneutrop i Växjö.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?