Synonymer till intakt

Vi känner till 11 synonymer till intakt. Ordet intakt är en synonym till obruten och oförändrad och kan beskrivas som ”orörd, oskadad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intakt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till intakt

 1. felfri
 2. fläckfri
 3. fullkomlig
 4. hel
 5. korrekt
 6. lika
 7. obruten
 8. oförändrad
 9. oklanderlig
 10. orubbad
 11. oskadad

Vilka ord betyder nästan samma sak som intakt?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till intakt. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. ideal
 2. exakt
 3. absolut
 4. synonym
 5. orörd

Vad är motsatsen till intakt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till intakt.

Vad betyder intakt?

 1. orörd, oskadad

Hur böjs intakt?

 1. intakt
 2. intakta

Hur kan ordet intakt användas?

Det saknas exempel på hur intakt kan användas.

Hur används ordet intakt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet intakt används i vanlig text.

 1. Vinden är som vanligt oinredd men intakt.
 2. Förhoppningen från kommunens sida var att få upp valen intakt för att undvika att delar av det stinkande kadavret blir kvar vid stranden.
 3. Effektiviteten är ändå fascinerande intakt, boogiekonsekvensen imponerande i sin patenterat endimensionella ambition.
 4. Vi tar hissen upp till det gamla styrelserummet, där nästan allt är intakt sen Gunnar Asplund ritade det 1928.
 5. Hela markytan finns där med allt intakt – flinta, eldstäder och rester efter nergrävda hyddor, berättar Carl Persson, arkeolog och projektledare vid Blekinge museum.
 6. Istället för de orörda naturmiljöer och intakta vildmarker som visades i serien 1979, syftar denna till att visa bredden av mänsklighetens monumentala påverkan på naturen.
 7. I högsensitiv lera och kvicklera är saltinnehållet generellt lägre än i intakt marin lera på grund av urlakning av salt i porvattnet.
 8. Håller virveln sig intakt blir det ingen köldsmäll, men om virveln brister kan vintern komma.
 9. Lådorna uppges vara intakta och undersöks.
 10. En sådan uppgörelse skulle undvika det värsta scenariot, eftersom det håller viktiga leveranskedjor intakta men det kan också lämna marknaden med mycket större osäkerhet”, skrev Boris Schlossberg vid BK Asset Management, i en kommentar.
 11. Masten stod upp, lasten var kvar och köket var intakt, säger Johan Rönnby, professor i marinarkeologi vid Södertörns högskola, som var med på dykningen, till tidningen.
 12. Stödet har varit i stort sett intakt, och Ukrainaaffären har inte förändrat läget nämnvärt.
 13. Och medan den verkliga Die Mauer var riven var det mycket historiskt förankrade tyska ordningssinnet fortfarande fullt intakt.
 14. – Man brukar säga att om just det blocket är intakt ska det mycket till om det ska läcka bakåt, säger Jacob Une Larsson.
 15. Än så länge är sanktionsfronten intakt.
 16. Kryss och försprånget är intakt.
 17. Dessa idéer konsoliderades under Ronald Reagan, vars administration lämnade konkurrenslagarna intakta men förändrade sättet som tillsynsmyndigheterna skulle tolka och verkställa dem.
 18. Fasaden och maskerna måste hållas intakta så länge det går.
 19. Här har Confidencen en rejäl fördel visavi sin syster, den strängt k–märkta helt intakta Drottningholmsteatern där ingenting får röras.
 20. Det är den mest intakta mansdräkten från medeltiden i Europa.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är obruten en synonym till intakt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?