Synonymer till intyg

Vi känner till 4 synonymer till intyg. Ordet intyg är en synonym till bevis och certifikat och kan bland annat beskrivas som ”dokument som intygar något, bevis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intyg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till intyg

 1. attest
 2. betyg
 3. bevis
 4. certifikat

Vad är motsatsen till intyg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till intyg.

Vad betyder intyg?

 1. dokument som intygar något, bevis
 2. skriftligt försäkrande som utgör formellt bevis för något, exempelvis en persons kompetens

Hur böjs intyg?

 1. intyg
 2. intygen
 3. intygens
 4. intyget
 5. intygets
 6. intygs

Hur kan ordet intyg användas?

Det saknas exempel på hur intyg kan användas.

Hur används ordet intyg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet intyg används i vanlig text.

 1. Dessutom fanns dopintyg, intyg från prästen och församlingsmedlemmar, filmer och bilder från olika aktiviteter som predikan i kyrkan och stora mängder kopior av inlägg på sociala medier där Davod diskuterar den kristna tron.
 2. Ett digitalt intyg ska underlätta för resor inom EU.
 3. I intyget ska det framgå om man är vaccinerad, om man har testats positivt för covid–19 och om man har ett nytaget negativt covidtest.
 4. Svenskar måste antingen uppvisa ett negativt test, bevisa att man haft covid–19 eller intyg på att man är fullständigt vaccinerad, både vid inresa och eventuellt för resebolaget vid avresa.
 5. För svenska resenärer krävs i nuläget ett intyg på antikroppar eller ett negativt PCR–test för att släppas in i Grekland.
 6. EU ser just nu över frågan om hur ett sådant intyg kan se ut.
 7. Enligt möbeljätten har leverantören förfalskat intyg om att råvaran kommer från hållbart skogsbruk.
 8. – Jag tycker det känns helt uppåt väggarna att man inte utan intyg ska ha rätt att lämna barnen på den tid man har betalat för.
 9. Av de cirka 35 000 aktiva läkare i Sverige som varje månad skickar runt 200 000 intyg till Försäkringskassan så ber vi om en komplettering i ungefär ett fall av tio – och ofta kan det göras via telefon.
 10. Men det är klart, kan man visa upp intyg på covid–19–smitta precis när man ska åka, så gäller hemförsäkringen precis som för vilken sjukdom som helst, enligt Rydslätt.
 11. Anna Collin förklarar att vissa av dem som kommer inresande har försetts med intyg på att deras resa är arbetsrelaterad.
 12. Bifogat är intyg från behandlade läkare som förklarar att Sara är allvarligt sjuk och att ”den förväntade livslängden är kort”.
 13. Varje kommun bestämmer självständigt vilka krav man ställer på intyg, och för vilka intoleranser man vill ha intyg.
 14. Vegankost, det vill säga helt växtbaserade måltider, räknas visserligen fortsatt som anpassad måltid men ska mot intyg erbjudas alla elever som vill och väljer att äta den.
 15. – Enligt det som har framkommit i media, det vill säga i Dagens Nyheter, så skulle intyget om officersexamen vara osant och eventuellt falskt.
 16. I alla de legitimationer vi granskade finns äkta handlingar – betyg, intyg på praktik – som sen gett rumänsk sjuksköterskelegitimation.
 17. Bara för att du kan visa upp formell kompetens i form av intyg garanterar inte det att du ska få en tjänst.
 18. Men även om intygen är äkta så har man inte deltagit i undervisningen, visar Uppdrag gransknings kartläggning.
 19. redovisning av ventilationslösning och intyg på CE–märkning om du ska ha en eldstad i huset kan du också räkna med.
 20. Färjkarlen skrev sur och skuldmedveten ett intyg på att bommen hade skadat bakluckan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bevis en synonym till intyg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på intyg