Annons:

intyg

Synonymer till intyg

betyg, bevis, certifikat

Motsatsord till intyg

Det saknas motsatsord.

Vad betyder intyg?

 1. dokument som intygar något, bevis
 2. skriftligt försäkrande som utgör formellt bevis för något, exempelvis en persons kompetens
Annons:

Exempel på hur intyg används i svenska tidningar

 1. För att få sjukvård i det land som du flyttar till och sjukvård och tandvård i Sverige, ska du ansöka om ett intyg om registrering för hälso– och sjukvård E121 (S1) från Försäkringskassan.
 2. Men hon har varken intyg eller personer som stärker detta.
 3. Michael Jackbrise svär sig fri och säger att han inte har något att dölja och att han har de intyg som krävs för att styrka sin situation.
 4. Och hon är befriad från de praktiska delarna i undervisningen i idrott och hälsa sedan en bekant till familjen som är läkare skrivit ett intyg.
 5. När Försäkringskassan får intyget startar de ditt ärende och kan räkna ut hur mycket du ska få i föräldrapenning.
 6. En psykolog har på uppdrag av familjehemmen skrivit ett intyg där man starkt rekommenderar Migrationsverket att ompröva utvisningsbeslutet och låta barnen stanna med sina familjehemsföräldrar.
 7. § 7 – intyget har NN inte haft någon allvarlig psykisk störning vid gärningen men det har framkommit att han har psykiska besvär som han behandlas för inom den öppna psykiatriska vården.
 8. Han gjorde inte testet utan skickade in ytterligare ett förfalskat intyg, på att han arbetat för Röda korset i Schweiz i tre år, och fick sin svenska sjuksköterskelegitimation.
 9. Det framgår att mannen kunnat uppvisa "intyg från pingstkyrkan, nio intyg från församlingmedlemmar och diplom från pingstförsamlingen".
 10. Mannen hade låtit döpa sig i pingstkyrkan och hade både intyg från pingstkyrkan, församlingsmedlemmar och diplom från pingstförsamlingen.
 11. Den medicinska åldersbedömningen är enligt Migrationsverket bara en del i det beslutet – en samlad bedömning ska göras, där Javids berättelse tillsammans med eventuella handlingar och intyg ska tas med.
 12. Hon efterträdde nyligen Mona Sahlin som avgick efter avslöjandena om misstankar om falska intyg.
 13. Lägg därtill ett formulär med ett 30–tal frågor som ska besvaras samt ett tiotal intyg från olika professioner, läkare, arbetsterapeut etc som ska styrka hjälpbehovet.
 14. Som intyg på sin trovärdighet visade Ungustly upp sin Ebay–profil, med över 150 positiva recensioner.
 15. Donald Trump har visat upp ett intyg från sin läkare, som visar att han skulle vara ”den friskaste presidenten i historien” om han blev vald.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av intyg

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bevis en synonym till intyg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.