Synonymer till intyg

Vi känner till 4 synonymer till intyg. Ordet intyg är en synonym till bevis och certifikat och kan bland annat beskrivas som ”dokument som intygar något, bevis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intyg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till intyg

 1. attest
 2. betyg
 3. bevis
 4. certifikat

Vad är motsatsen till intyg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till intyg.

Vad betyder intyg?

 1. dokument som intygar något, bevis
 2. skriftligt försäkrande som utgör formellt bevis för något, exempelvis en persons kompetens

Hur kan ordet intyg användas?

Det saknas exempel på hur intyg kan användas.

Hur används ordet intyg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet intyg används i vanlig text.

 1. I flera fall misstänks covid–19–tester inte ha analyserats som de ska, hygienrutiner ha varit bristfälliga och intygen falska.
 2. Granskningen visar att läkarintyg utfärdade vid ett digitalt läkarbesök oftare saknar uppgifter som normalt sett ska ingå, jämfört med intyg från fysiska läkarbesök.
 3. – Hundarna hade bland annat falska pass och de saknade de intyg som krävs när man för in djur i landet till försäljning, säger Jon Lindahl, kammaråklagare och förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.
 4. Privatpersoner betalade för att covidtestas och få intyg inför resor – men proven analyserades aldrig.
 5. Men Gobind Aulakh, som jobbar på en restaurang vid Potsdamer Platz, säger att det är stressigt för personalen att kontrollera att besökarna har rätt intyg.
 6. Fortfarande kommer dock intyg att krävas på vaccinering eller nyligen genomgången infektion för att komma in på restauranger, hotell, kultur– och sportevenemang.
 7. Den serbiske världsettan Novak Djokovic stoppades av gränspolis på flygplatsen i Melbourne och fick sitt visum indragit eftersom han saknade rätt intyg för att komma in i landet.
 8. Tennisstjärnan Novak Djokovic stoppades av gränspolis i Australien eftersom han saknade rätt intyg.
 9. Där krävs intyg på dubbelvaccinering eller intyg på medicinskt undantag för att få komma in i landet, vilket är resenärens ansvar, enligt premiärminister Scott Morrison.
 10. Ett intyg på genomgången Covid–19 infektion får vara max 180 dagar gammalt.
 11. Vid besök på till exempel gym, hotell, biografer och museer är det krav på att visa upp ett intyg för att man tagit ett godkänt vaccin, testats negativt för covid–19 eller återhämtat sig från en covid–infektion.
 12. Kommer det att krävas intyg för att få besöka restauranger, badhus och krogar?.
 13. Scholz flaggar för att nya eller skärpta restriktioner kan bli aktuella för att klara vintern, och sneglar då främst mot krav på vaccination eller intyg på genomgången infektion för att exempelvis gå på bio eller restaurang.
 14. Dessutom fanns dopintyg, intyg från prästen och församlingsmedlemmar, filmer och bilder från olika aktiviteter som predikan i kyrkan och stora mängder kopior av inlägg på sociala medier där Davod diskuterar den kristna tron.
 15. Ett digitalt intyg ska underlätta för resor inom EU.
 16. I intyget ska det framgå om man är vaccinerad, om man har testats positivt för covid–19 och om man har ett nytaget negativt covidtest.
 17. Svenskar måste antingen uppvisa ett negativt test, bevisa att man haft covid–19 eller intyg på att man är fullständigt vaccinerad, både vid inresa och eventuellt för resebolaget vid avresa.
 18. För svenska resenärer krävs i nuläget ett intyg på antikroppar eller ett negativt PCR–test för att släppas in i Grekland.
 19. EU ser just nu över frågan om hur ett sådant intyg kan se ut.
 20. Enligt möbeljätten har leverantören förfalskat intyg om att råvaran kommer från hållbart skogsbruk.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bevis en synonym till intyg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på intyg

Bild till ordet intyg

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet intyg.

Bild med texten intyg