intyga

Intyga är synonymt med lova och styrka och kan bland annat beskrivas som ”bekräftar att något är sant, styrker, försäkrar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intyga och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till intyga

bedyra, bekräfta, bestyrka, försäkra, lova, styrka, verifiera, vidimera

Motsatsord till intyga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till intyga.

Vad betyder intyga?

 1. bekräftar att något är sant, styrker, försäkrar
 2. visa intyg; bekräfta att något är sant
 3. försäkra, bedyra

Böjningar av intyga

 1. intyga
 2. intygad
 3. intygade
 4. intygades
 5. intygar
 6. intygas
 7. intygat
 8. intygats

Exempel på hur ordet intyga kan användas

 1. härmed intygas att Johan Persson har arbetat i företaget 1/1–31/12 2009

Exempel på hur ordet intyga används i svenska tidningar

 1. Då Uppdrag granskning besöker en av sjuksköterskeutbildningarna i Rumänien för att fråga om examensbevisen intygar rektorn att allt ser korrekt ut.
 2. Bedrägeriet är svårt att genomskåda då en person skriver in sig på en skola och betalar för platsen, och skolan intygar att eleven varit närvarande på heltid.
 3. Det är ofta mörkt, söndrigt och för sent i Thomas Stenströms texter, som han intygar är självbiografiska ”till 101 procent”.
 4. Sedan ungefär ett år tillbaka har man även infört att alla provdeltagare före provet på heder och samvete ska intyga att de inte ska använda otillåtna hjälpmedel.
 5. För det är Sverige bra på, intygar Indiens ambassadör.
 6. Hur är det möjligt? Samtliga tre har passerat den säkerhetsprövning som ska göras, i deras fall har till och polisens verksamhetsskyddssektion intygat att säkerhetsprövningen är gjord.
 7. November har faktiskt varit ovanligt solfattig i hela landet, intygar Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.
 8. Nu står det dessutom klart att det Kinesiska kommunistpartiet vill att medlemmar ska intyga sin lojalitet gentemot partiet via en decentraliserad app som baseras på just blockkedjor.
 9. Om du genomför ett köp intygar du att du tagit del av våra Allmänna villkor och vår Integritetspolicy.
 10. Först kom lån där det räckte att intyga sin inkomst muntligen, sedan lån där det räckte att bara ha en anställning, sedan lån där varken inkomst eller förmögenhet var ett krav – så kallade Nina–lån (No Income No Asset).
 11. Om du genomför ett köp intygar du att du tagit del av våra Allmänna villkor och vår Integritetspolicy.
 12. Alla inblandade intygar att det är en tillfällighet att premiären ligger precis dagen före valet.
 13. De nyanlända "vill inget hellre än att arbeta och bidra", intygade Johansson i Expressen.
 14. Här fanns en historia av att ta emot judiska flyktingar efter kriget – med präster som intygade medborgarskapsansökningar och intresserade sig för de religiösa traditionerna, och människor som ställde upp som borgenärer för de nyanlända flyktingarna.
 15. Alla som känner mig kan nog intyga att jag hela mitt liv drivits av lust och utan den är jag inte heller rätt person att leda Aftonbladet framåt.
 16. – För när du har godkänt deklarationen har du också intygat att alla uppgifter stämmer.
 17. Det intygas av Matte Ramquist på Västtrafiks presstjänst.
 18. Utredaren själv har dock intygat för Dagens Nyheter att flera exemplar av utredningen lämnats in till chefen för FN–avdelningen.
 19. Men utredaren Anders Lidén intygar nu att han personligen gick upp till UD och överlämnade hela utvärderingen i flera exemplar som lades på skrivbordet till chefen för FN–avdelningen.
 20. Men Cornelia Bjurström, föreståndare sedan 2008, skrattar och intygar att det inte handlar om någon dramatik bakom chefsbytet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till intyga är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lova en synonym till intyga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.