invånare

Invånare är synonymt med population och bybo och kan bland annat beskrivas som ”person som bor i ett visst land, en viss stad e.d.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av invånare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till invånare

befolkning, bybo, individ, innevånare, ockupant, person, population

Motsatsord till invånare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till invånare.

Vad betyder invånare?

 1. person som bor i ett visst land, en viss stad e.d.
 2. person som bor på ett visst ställe

Böjningar av invånare

 1. invånare
 2. invånaren
 3. invånarens
 4. invånares
 5. invånarna
 6. invånarnas

Exempel på hur ordet invånare kan användas

 1. Sverige har nära 10 miljoner invånare
 2. Stockholm har ca 1 miljon invånare

Exempel på hur ordet invånare används i svenska tidningar

 1. Förgiftningen av Aleksej Navalnyj kan bli en ögonöppnare för invånarna i sibiriska Tomsk inför helgens val, hoppas oppositionella.
 2. I Oregon har bränderna på några dagar slukat ett betydligt större område än en normal brandsäsong, och nästan var åttonde invånare har tvingats att evakuera.
 3. Han är enig med många andra – branden är en katastrof för Älvsbyn och dess invånare.
 4. Det är mitten av juli, och vid Kastrups flygplats måste samtliga resenärer lämna tåget för att visa upp ID–kort och personbevis, som intygar att man som svensk bor i en region som har färre än 20 nya coronasmittade per vecka och 100 000 invånare.
 5. Det sista var åtta fler än Ryssland, ett land med 144 miljoner invånare vars dopningproblem har blivit så tydligt exponerat.
 6. För två veckor sedan sattes Auckland, landets största storstadsområde med 1,4 miljoner invånare, i karantän.
 7. Lahtis ligger i södra Finland och har cirka 120 000 invånare.
 8. Siffror från europeiska smittskyddsmyndigheten CDC för de senaste 14 dagarna visar att Spanien hade 152 fall per 100 000 invånare.
 9. Redan i maj gav den styrande koalitionen hälso– och sjukvårdsförvaltningen i uppdrag att utreda hur Region Stockholm bäst kan vaccinera Region Stockholms invånare, när ett effektivt vaccin i storskalig produktion finns tillgängligt på marknaden.
 10. Totalt har Indien, världens näst folkrikaste land med drygt 1,3 miljarder invånare, på drygt 50 miljoner tester fått omkring 2,8 miljoner bekräftade fall.
 11. Sedan tidigare får även invånare i Kalmar län, Södermanland och Västerbotten resa in i Norge utan att sitta i karantän i tio dagar.
 12. I mitten av juli hade cirka 15 procent av invånarna i Stockholm, som varit den värst drabbade regionen i landet, antikroppar mot det nya coronaviruset.
 13. Det finns en rapport från Bergamo i norra Italien som sticker ut och som visar att runt hälften av invånarna har antikroppar.
 14. Temporär cykelbana i Berlin, för att ge invånarna en extra anledning att ta cykeln.
 15. Trump–supportrar protesterar i Las Vegas, Nevada, sedan guvernören Steve Sisolak beslutat skicka ut valsedlar till samtliga invånare.
 16. Inför valet har dessutom över 40 procent av invånarna förtidsröstat, något som oppositionen kritiserat som ytterligare ett tecken på fusk, enligt nyhetsbyrån EFE.
 17. Fram till och med juni i år hade länet flest rapporterade fall per invånare i landet enligt Folkhälsomyndighetens statistik.
 18. Dessutom förbjuds alla sociala sammankomster i privat regi, vilket i praktiken innebär att invånarna enbart får umgås inom det egna hushållet.
 19. Från och med söndag kväll, lokal tid, omfattas invånarna i miljonstaden Melbourne av utegångsförbud – en av flera nya, tuffa restriktioner som införs för att stoppa spridningen av covid–19.
 20. Och det är andra invånare som får betala i form av en högre skatt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till invånare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är population en synonym till invånare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.