investera

Investera är synonymt med satsa och satsa ekonomiskt och kan bland annat beskrivas som ”satsar pengar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av investera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till investera

lägga, placera, placering, riskera, satsa, satsa ekonomiskt, spendera, stationera, sätta in

Motsatsord till investera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till investera.

Vad betyder investera?

 1. satsar pengar
 2. (ålderdomligt) bekläda med ämbete, meddela investitur, insätta
 3. (ålderdomligt) omringa en befästning, fortifikation
 4. satsa pengar (i affärsverksamhet eller vara) som man tror kommer ge något tillbaka

Böjningar av investera

 1. investera
 2. investerad
 3. investerade
 4. investerades
 5. investerar
 6. investeras
 7. investerat
 8. investerats

Exempel på hur ordet investera kan användas

 1. han investerar i konst

Exempel på hur ordet investera används i svenska tidningar

 1. Att man investerat i Silk Road, som inte i första hand går till EU utan via Iran, Pakistan till Afrika, handlar om att försöka växa i områden som USA övergett.
 2. Han investerade dessutom hundratusentals dollar i Highbrigde Capital, bolaget som Glenn Dubin grundade och ledde under många år.
 3. Det blir osäkert att investera i frekvensreglering när det finns så mycket kraftproduktion som kan leverera det gratis, säger Alessandro Ferraris.
 4. Samtidigt investeras för mer pappersmassatillverkning i de befintliga anläggningarna – massa som har kartong– och hygienprodukter som slutkund.
 5. Några som ser potential i lidar och har investerat stort är Huawei.
 6. Polarbröd har nyligen investerat 150 miljoner kronor i en ny produktionslinje i bageriet som var tänkt att invigas under måndagen.
 7. Vismas nuvarande huvudägare, brittiska Hg, fortsätter att investera i bolaget.
 8. Men det finns andra intressanta tekniker som kan utvecklas om staten och näringslivet är villiga att lägga utveckling och forskningsmedel på detta, vilket skulle vara väl investerade pengar.
 9. Anledningen är att partiet vill att företag ska ”stimuleras till att våga investera” och att det ska bli billigare och enklare att anställa trots coronakrisen.
 10. Vi träffar Yoshikazu Tanaka, ansvarig för Toyotas satsning på vätgasdrivna bränslecell­bilar, som förklarar poängen med strategin och varför Japan investerar så mycket i en ny infrastruktur.
 11. Enligt Gartner är det alltså en bra idé att investera i system som hanterar arbetsplatsen och håller reda på hur resurserna ska fördelas och schemaläggas – system som använder sig av AI och internet of things och där data samlas in via sensorer.
 12. Det är att investera och reformera, säger rådsordföranden i Bryssel.
 13. Återbetalning av dessa lån tycks inte kunna ske i större utsträckning – särskilt inte om Italiens stat och näringsliv ska sopa upp efter Coronan och med nya lånade medel investera sig ur krisen.
 14. ”Coronakrisen har gjort att det är färre som har pengar att investera.
 15. North tekniska expertis kommer att vara till hjälp då vi fortsätter investera i våra hårdvarusatsningar.
 16. Förhoppningen är att man genom tävlingen ska hitta tio företag att investera i och gå vidare med.
 17. Sverige måste i närtid investera i elnäten, både mellan norra och södra Sverige, och förstärkningar i regionala och lokala elnät.
 18. Det behövs lägre ränta och större vilja hos långivarna att låna ut pengar vilket är nödvändigt för att många av de små och medelstora företagen efter det akuta läget ska våga komma igång och investera.
 19. Tillsammans måste vi ställa om gamla system till nya, samtidigt som vi investerar i grön teknik och rena lösningar.
 20. Linn Heed har tillsammans med grundarna Jenny Holmström och Ted Rosén arbetat fram ett verktyg och en app vid namn Coupleness för att göra det enkelt för par att investera i sina relationer och kommunicera mera med varandra.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till investera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är satsa en synonym till investera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.