invit

Invit är synonymt med vink och inbjudan och kan bland annat beskrivas som ”(diskret) inbjudan, (diskret) förslag”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av invit och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till invit

antyda, fingervisning, föraning, inbjudan, tecken, vink

Motsatsord till invit

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till invit.

Vad betyder invit?

 1. (diskret) inbjudan, (diskret) förslag
 2. inbjudan

Böjningar av invit

 1. invit
 2. inviten
 3. invitens
 4. inviter
 5. inviterna
 6. inviternas
 7. inviters
 8. invits

Exempel på hur ordet invit kan användas

 1. hennes erotiska inviter

Exempel på hur ordet invit används i svenska tidningar

 1. Genom sexuella inviter via brev och i Instagram–kommentarer trakasserade en 71–årig man en känd kvinnlig skådespelare.
 2. Därefter följde inviter om sex och mannen lade också till henne på Snapchat.
 3. – Vi måste sätta vårt hopp till högerpolitikernas medmänsklighet och att de nobbar Åkessons invit.
 4. MP vill inte kommentera inviten.
 5. Stefan Löfven kan inte längre säga nej till Moderaternas invit om att göra upp om den svenska migrationspolitiken.
 6. Trumps krav på bättre EU–villkor ska enligt Hedwall dock inte ses som någon invit till förhandlingar om ett transatlantiskt handelsavtal, som det bordlagda TTIP–avtalet.
 7. Hur president Moon svarar på inviten får betydelse, men på vilket sätt ett besök än sker i Pyongyang – om så endast med ryggdunkar och artigheter – så kommer det att ogillas av Donald Trump.
 8. Udden var tydligt riktad mot S–ledaren Stefan Löfven och hans inviter till Centern och Liberalerna.
 9. Åkesson säger att det inte duger för SD att vara hårda och omedgörliga om det efter valet skulle komma inviter från andra.
 10. – Vill man inte ha sexuella inviter från en person så bör man säga till tydligt att man inte vill ha det.
 11. När skolans dåvarande rektor fick information om Annas fall, samt om två andra kvinnliga elever som fått sexuella inviter av läraren, så polisanmälde hon händelserna, för ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig och två fall av sexuellt ofredande.
 12. Även här var kundevent en vanlig tillställning med flera kunder som återkommande gjorde sig kända för tafsande händer och sexuella inviter i utbyte mot löften om konsultjobb.
 13. Sydkorea svarade på en gång på inviten och resultatet är de samtal som alltså lett till att Nordkorea kommer att sända en delegation till Pyeongchang.
 14. Att kvinnor har gått med på också oönskade inviter från personer i maktställning är alltså ingenting konstigt, och ingenting som talar emot metoo–rörelsen.
 15. Sydkoreas enhetsminister Cho Myoung–Gyon nappade direkt på den nordkoreanska ledarens invit och sade att Sydkorea vill prata med Nordkorea när som helst, var som helst och i vilken form som helst.
 16. På restauranger och hotell förväntas personalen stå ut med ”uppskattande” kommentarer och direkta inviter också från gäster och kunder.
 17. Kvar blev min tuffa reaktion på hans inviter.
 18. Om Lindsey Vonn hamnar högst upp på prispallen i vinter–OS i Pyeongchang så kommer hon att tacka nej till alla följande inviter till att besöka Vita huset.
 19. Hedstierna, som identifierar sig som queer, beskriver ett besök på en av världens största konstmässor, där ovälkomna sexuella inviter började hagla redan på frukostminglet.
 20. Ett tiotal personer som Aftonbladet har pratat med vittnar om att chefen i många år utnyttjat sin maktposition och har utsatt unga kvinnliga anställda och artister för sexuella ofredanden, maktmissbruk och ovälkomna inviter.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till invit är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vink en synonym till invit. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?