invite

Synonymer till invite

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till invite.

Motsatsord till invite

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till invite.

Vad betyder invite?

 1. (vard., anglicism) invit, inbjudan, invitation

Exempel på hur invite används i svenska tidningar

 1. Genom sexuella inviter via brev och i Instagram–kommentarer trakasserade en 71–årig man en känd kvinnlig skådespelare.
 2. Därefter följde inviter om sex och mannen lade också till henne på Snapchat.
 3. MP vill inte kommentera inviten.
 4. Hur president Moon svarar på inviten får betydelse, men på vilket sätt ett besök än sker i Pyongyang – om så endast med ryggdunkar och artigheter – så kommer det att ogillas av Donald Trump.
 5. Åkesson säger att det inte duger för SD att vara hårda och omedgörliga om det efter valet skulle komma inviter från andra.
 6. – Vill man inte ha sexuella inviter från en person så bör man säga till tydligt att man inte vill ha det.
 7. När skolans dåvarande rektor fick information om Annas fall, samt om två andra kvinnliga elever som fått sexuella inviter av läraren, så polisanmälde hon händelserna, för ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig och två fall av sexuellt ofredande.
 8. Även här var kundevent en vanlig tillställning med flera kunder som återkommande gjorde sig kända för tafsande händer och sexuella inviter i utbyte mot löften om konsultjobb.
 9. Sydkorea svarade på en gång på inviten och resultatet är de samtal som alltså lett till att Nordkorea kommer att sända en delegation till Pyeongchang.
 10. Att kvinnor har gått med på också oönskade inviter från personer i maktställning är alltså ingenting konstigt, och ingenting som talar emot metoo–rörelsen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av invite

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.