Synonymer till Ivan

Ivan kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Ivan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Ivan

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Ivan.

Vad är motsatsen till Ivan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Ivan.

Vad betyder Ivan?

 1. ett mansnamn

Hur böjs Ivan?

 1. Ivan
 2. ivans

Hur kan ordet Ivan användas?

Det saknas exempel på hur Ivan kan användas.

Hur används ordet Ivan i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Ivan används i vanlig text.

 1. I Melitopol som ligger några mil söder om Dniprorudne fördes borgmästaren Ivan Fedorov bort i fredags.
 2. En ny borgmästare har tillsatts i den ryskkontrollerade ukrainska staden Melitopol, sedan den folkvalde Ivan Fedorov enligt Ukraina tillfångatagits av ryska styrkor.
 3. I en video sågs beväpnade styrkor på fredagen föra bort borgmästaren Ivan Fedorov från en regeringsbyggnad i ryskkontrollerade Melitopol.
 4. Ivan Mazepa berättar något för den svenske kungen Karl XII i denna scen från Ukraina sommaren 1709.
 5. När den grävande journalisten Ivan Golunov greps och anklagades för narkotikainnehav 2019 förhandlade Muratov och Echo Moskvys chefredaktör Aleksej Venediktov direkt med polischefen i Moskva.
 6. Ivan är 24 år och högsta chef på ukrainska arméns yttersta utpost utanför Krasnohorivka.
 7. – Jag har aldrig under 16 års tid varit med om så kaotisk situation, säger advokaten Ivan Fialdini till SVT.
 8. Navalnyjs advokat Ivan Pavlov, som försvarar både Navalnyj och flera andra oppositionella, har belagts med förbud att använda telefon och internet.
 9. Hans närmaste rådgivare är ingen politiker utan medieexperten Ivan Redondo.
 10. Nu är inte rätt läge att svansa för Peking och ge upp, sade Joshua Wong inför det att han framträdde i rätten tillsammans med Ivan Lam och Agnes Chow.
 11. Målkungen Robert Lewandowski brukar vara säkerheten själv, men missade att skicka in inspelet från Ivan Perisic från bara några meters håll.
 12. Ivan Krastev är statsvetaren som uppnått stjärnstatus med sina muntert pessimistiska böcker om Europas framtid.
 13. På plats välkomnas Crew Dragons besättning av kosmonauterna Anatoly Ivanishin och Ivan Vagner samt astronauten Chris Cassidy, som just nu är den enda amerikanen på stationen.
 14. Enligt polisöverste Ivan Rojas greps Navajas i staden La Paz, dagen efter att interimspresidenten Jeanine Áñez beordrat en utredning om möjlig korruption i ärendet "oavsett vem det drar med sig i fallet".
 15. Grävarna blir belönade för detta arbete med transaktionsavgifter och blockbelöningen, säger Ivan Liljeqvist, som driver ett utbildningsföretag inom kryptovalutor och blockkedjor, men är nog mest känd som youtubern Ivanontech.
 16. "Tyvärr arbetade en man som skulle skydda Ukraina i själva verket emot det (landet)", skriver SBU–chefen Ivan Bakanov i ett uttalande.
 17. I Colombia inleddes den 21 november en landsomfattande strejk mot Ivan Duques “paquetazo”, det nyliberala reformpaketet med skattelättnader för de rika och de multinationella företagen, och höjda biljettpriser för kollektivtrafikresenärerna.
 18. Från vilket land kom Ivan Turina?.
 19. Det blev en rysk trippel i topp, med Sergej Ustjugov, Ivan Jakimusjkin och Alexander Bolsjunov.
 20. Ivan Krastev och Stephen Holmes Övers.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Ivan

Läs mer om namnet Ivan

Läs mer om namnet Ivan på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Ivan, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.