Synonymer till Ivar

Ivar kan bland annat beskrivas som ”(bokstavering) bokstaven i i det svenska bokstaveringsalfabetet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Ivar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Ivar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Ivar.

Vad är motsatsen till Ivar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Ivar.

Vad betyder Ivar?

 1. (bokstavering) bokstaven i i det svenska bokstaveringsalfabetet
 2. ett mansnamn

Hur böjs Ivar?

 1. Ivar
 2. ivars

Hur kan ordet Ivar användas?

Det saknas exempel på hur Ivar kan användas.

Hur används ordet Ivar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Ivar används i vanlig text.

 1. Spiral reflex av skulptören Arne Jones är tillverkad i aluminiumplåt, 14 meter hög och placerad på Ivar Nordlanders plats i Skönsberg.
 2. Dragspelaren Enar Hjukström, 92, har spelat med Eivor Eklunds lillebror Ivar i flera år.
 3. En rad nytänkande arkitekter klev fram, som Carl Bergsten i Norrköping, Gunnar Asplund och Ivar Tengbom från Stockholm.
 4. En sak som man redan kunnat bevisa är att alligatorerna Toke, Bestla, Ivar, Gudrun, Siggi och Kåra i det stora terrariet i Ystad lystrar till sina namn.
 5. Ivar Arpi hänvisar till siffror från SCB som sägs visa att de etniska svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.
 6. Nyhetsbrevet ”En rak höger med Ivar Arpi” ska diskutera ”politik och kultur och gränslandet däremellan”.
 7. Superkul och heja oss, säger koncernchef Sven Ivar Mørch om det första köpet i den utlovade satsningen och konstaterar vidare.
 8. Även om Ivar Lo Johanssons statarlängor har försvunnit så finns arbetarklassen kvar och har i många fall ändrat skepnad.
 9. Statarnas historia har jag läst så mycket om, inte minst i Ivar Lo–Johanssons böcker.
 10. Yngling bestiger häst av Ivar Johnsson finns på ett av torgen i Gamla stan.
 11. Stegar in i Ivar Lo–Johanssons park, proletärförfattaren som bodde alldeles i närheten.
 12. Ledarsidans Catarina Kärkkäinen och Ivar Arpi diskuterar med Frida Svensson som är undersökande reporter på Svenska Dagbladet och bland annat skriver om organiserad brottslighet.
 13. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi fick i sin tur in drygt 700 000 kronor för sin kommande bok om hur genusideologi på universiteten – en mycket omstridd fråga.
 14. Där fanns Moa Martinsson, Eyvind Johnson och Ivar Lo med flera – författare som med sina självbiografiska alster bidrog till en guldålder i svensk litteratur.
 15. Det har hänt så mycket positivt med damerna och kombination att IOK kanske tyckte att vi behäver lite mer tid, säger Ivar Stuan, sportchef för nordisk kombination på Norges skidförbund.
 16. På en snowracer på Delsjön gled fyraårige Ivar Björk fram över isen med mamma Terese Arvidsson framför som draghjälp.
 17. Anläggningen ritades 1938 av far och son Erik och Lars–Erik Lallerstedt, och byggnadens grundare och första chef hette Ivar Malmer.
 18. Dessutom minskar risken för fel när datorer genomför de mer monotona och datatunga uppgifterna, förklarar Ivar Algvere, grundare av Multisoft.
 19. Vid skaparverkstan bygger syskonen Lovisa och Ivar Perhamn små flygplan med hjälp av klädnypor, glasspinnar och limpistoler.
 20. ”Släpp till flickorna!” var Ivar Lo–Johanssons paroll i samband med roman ”Geniet” från 1947.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Ivar

Läs mer om namnet Ivar

Läs mer om namnet Ivar på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Ivar, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.