jämt

Vi hittade 8 synonymer till jämt. Ordet jämt är en synonym till oupphörligen och ständigt och kan beskrivas som ”alltid, ständigt”. Ordet används i uttrycket ”jämt och ständigt” som betyder ”hela tiden, alltid”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av jämt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till jämt?

 1. alltid
 2. evig
 3. för jämnan
 4. hela tiden
 5. ideligen
 6. oupphörligen
 7. städse
 8. ständigt

Vad är motsatsen till jämt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till jämt.

Vad betyder jämt?

 1. alltid, ständigt

Hur används ordet jämt i uttryck?

 1. jämt och ständigt = hela tiden, alltid

Hur böjs ordet jämt?

 1. jämt

Hur kan ordet ordet jämt användas?

 1. han är jämt upptagen

Hur används ordet ordet jämt i svenska tidningar?

 1. Det har varit jämt mellan de här två lagen, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg inför matchen.
 2. Den här veckan är fallen av covid–19  geografiskt mera jämt fördelade i hela Skåne.
 3. Och jag fattar väl nånstans att jag inte kan gå omkring och tycka att allt är toppen jämt och ständigt, för då skulle man ju till slut bli tokig på riktigt.
 4. En högre siffra kan också handla om att antalet smittade inte är jämt fördelat i olika åldersgrupper – om väldigt många äldre personer har fått viruset så blir dödsandelen högre än om samtliga blivit sjuka.
 5. Jag har ett par jägarbyxor som jag går i jämt, säger hon.
 6. – Vissa behöver någon som bromsar för att inte jobba jämt, andra någon som motiverar en att komma igång eller hjälper till att strukturera dagen.
 7. Vi sa att Norge och Frankrike var favoriter, och där bakom är det ganska jämt.
 8. Efter första perioden är matchen allt jämt mållös.
 9. Den 30–åriga stjärnan brukade göra en lista över allt hon åt, tränade jämt och gick ned i vikt så mycket att hon i princip kunde ha barnstorlek på kläderna.
 10. Hon ligger klart efter kollegorna Bernie Sanders och Elizabeth Warren, som tillsammans med den förre vice presidenten Joe Biden och borgmästaren Pete Buttigieg trängs i toppen i vad som ser ut att bli ett extremt jämt val i Iowa.
 11. Bowie läste jämt, hela livet.
 12. Och att den håller sig så stark och frisk jämt”.
 13. Och jag vill inte bli arg men jag är stressad jämt.
 14. Skådespelaren berättar att det är sällan de får tid att prata hemma på grund av barnen – och att det är som att hon och maken vill ha mer tid, även fast de är tillsammans jämt.
 15. Du har krämpor och är trött jämt.
 16. De jobbar jämt och försakar barn, partner och vänner.
 17. Du måste alltså inte hålla dig till samma sökmotor jämt utan kan använda flera.
 18. Antagligen var jag och min mor på väg att handla hos Norrmalms – vid ”pig–bion” Esplanad på Karlavägen – där det nästan jämt visades tysk–österrikiska romantiska Sissi–filmer.
 19. Men jag vill hävda att så länge vi lever i ett samhälle med ett ekonomiskt system som idag, är konflikten mellan arbete och kapital den allt jämt viktigaste.
 20. Hur kunde de vara så övertygade om att de skulle bli författare? Vilhelm Moberg (1898 – 1973) var son till en knekt som nätt och jämt kunde läsa, han växte upp i det mörkaste Småland innan arbetarklassen hade rösträtt.


Mer information om jämt och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oupphörligen en synonym till jämt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.