jättelik

Jättelik är synonymt med jättestor och kolossal och kan bland annat beskrivas som ”mycket stor, enorm”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av jättelik och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till jättelik

enorm, gigant, gigantisk, imponerande, imposant, jättestor, kolossal, oerhörd, ofantlig, skrämmande, storslagen, vidunderlig, väldig

Motsatsord till jättelik

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till jättelik.

Vad betyder jättelik?

 1. mycket stor, enorm
 2. mycket stor, gigantisk
 3. (vard.) som är någon eller något mycket lik

Exempel på hur ordet jättelik kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet jättelik används i svenska tidningar

 1. Ska alltså Skolverket skapa en jättelik databas där samtliga föräldrar i Sveriges högskolepoäng och utbildningsnivå, senast deklarerade inkomst, bostad och bostadsform (ägd eller hyresrätt) och härkomst registreras? Och sedan välja därifrån?.
 2. Till skillnad från andra mer kända presidentaspiranter har Klobuchar inte haft möjlighet att bygga någon jättelik kampanjorganisation eller köpa stora mängder tv–reklam.
 3. Tre miljoner civila är fångade i Idlib – mellan stridande styrkor i vad som närmast är ett jättelikt flyktingläger.
 4. I stort sett hela nationalparken slukades av den jättelika Gospers mountain–branden, som startade i oktober och sammanlagt svedde 5.
 5. Morrison erkände också att han och regeringen kunde ha agerat annorlunda i vissa situationer när de jättelika bränderna var ett faktum.
 6. Samma tur hade inte boende som drabbats av den jättelika East Gippslandbranden.
 7. Den ingår i en ny jättelik ring, Bolsjaja koltsevaja linija (Stora ringlinjen), som kommer att bli världens längsta cirkelformade tunnelbanespår.
 8. Argentinas nytillträdde president Alberto Fernández har sagt att Morales utsattes för en kupp, i form av de jättelika protester som utbröt efter valet i Bolivia i oktober.
 9. Amerikanska försvarsdepartementet Pentagons jättelika molnupphandling Jedi – värd motsvarande 95 miljarder kronor – vanns till allas förvåning av Microsoft.
 10. På den roterande vridscenen tillber män i röda kåpor en jättelik fallos som hör bön genom att ejakulera en puff teaterrök.
 11. Argentinas nye president Alberto Fernández har sagt att Morales utsattes för en kupp, i form av de jättelika protester som utbröt efter valet i Bolivia i oktober.
 12. MADRID I tisdags klev Max hållbarhetschef Kaj Török upp på scenen i sal 4 i ”Action Hub” på klimatmötet i den jättelika konferensanläggningen Ifema i Madrid.
 13. Uppemot 70 ungdomar var i lördags inblandade i ett jättelikt slagsmål i Vänersborg.
 14. Under tidigare konfrontationer med polisen har demonstranterna skjutit med pilbåge och använt jättelika hemmagjorda slangbellor för att skjuta iväg bensinbomber.
 15. En polis uppges ha träffats i benet av en pil och demonstranter som fick tårgas mot sig har kastat både stenar och bensinbomber mot polisen med hjälp av jättelika hemmagjorda slangbellor.
 16. Under konfrontationer med polisen har demonstranterna även skjutit med pilbåge och använt jättelika hemmagjorda slangbellor för att skjuta iväg bensinbomber.
 17. Bilder från universitetsområdet visar hur demonstranter, under en konfrontation med polisen, skjuter med pilbåge och använder jättelika hemmagjorda slangbellor för att skjuta iväg bensinbomber.
 18. Att sälja varor via livestreaming är den nya trenden för näthandelsjätten Alibaba som slog nytt rekord med en försäljning på 370 miljarder kronor i årets jättelika shoppingjippo, singles day.
 19. För den jättelika amerikanska marknaden lät man 1963 skapa en massiv reklamkampanj.
 20. På Huaweis jättelika hemmamarknad Kina, där man är van vid andra lösningar än de amerikanska, skulle det förstås fungera.
 21. Men var på denna jättelika kontinent såg vi dagens ljus för första gången? För när de fossila fynden pekar mot östra Afrika, tyder de genetiska bevisen snarare på södra Afrika.
 22. I fokus efter valet blir det jättelika lånepaket à 57 miljarder dollar som Macri enats med Internationella valutafonden (IMF) om.
 23. Visst är många av projekten jättelika, visst måste många instanser vara inkopplade och visst är det många saker på gång samtidigt.
 24. Byarna, som fick ett visst skydd i de naturreservat som utropades under den globala miljökonferensen i Rio de Janeiro 1992, höll redan då på att omringas av jättelika sojaodlingar.
 25. Numera kan man förundras över de kvarvarande byggnaderna, den bevarade köksträdgården, och förstås de jättelika och än i dag använda vintunnorna under valven.
 26. Ballongen är sex meter hög och föreställer Trump iklädd jättelika blöjor.
 27. Har du sett en jättelik gul badanka på vift ute på världshaven? Då tillhör den förmodligen en simklubb i staden Perth i västra Australien, som nu vädjar om hjälp från sjöfarare med att hitta ankan.
 28. En alltmer stingslig Putin slog till mot medierna som fördes in under Kremls kontroll, mot framfusiga oligarker som Michail Chodorkovskij som helt sonika sattes i fängelse och fick sitt jättelika oljebolag taget i beslag.
 29. Runt Röda torget står tv–bussar redan parkerade och jättelika tv–skärmar är uppsatta på husväggarna.
 30. Nataljas i nordöstra Moskva nära den jättelika, nyrenoverade hockeystadion Lokomotiv.
 31. Det ser nästan ut som en jättelik fågel som sträcker på halsen och jag läste att utbyggnaderna ska symbolisera Hugin och Munin, de båda korparna som guden Oden skickade ut varje dag för att rapportera ”vad som hände i världen”.
 32. I en jättelik byggkran svävar en hel vägg, innan den sänks ner på plats.
 33. Fler kvinnor i arbete skulle innebära ett jättelikt lyft för världsekonomin.
 34. Åtminstone om man får tro Norges jättelika oljefonds utvärdering av avkastningen de senaste tolv åren.
 35. – Du skadar amerikanska skattebetalare, och begår ett jättelikt misstag, sade Lindsey Graham.
 36. Av den jättelika bilfabriken som i decennier producerat många av Alfa Romeos lyxiga bilmodeller återstår bara en spillra.
 37. Opportunitys uppdrag består numera av att utforskad den jättelika kratern Endeavour.
 38. Miljardären Nirav Modi nekar till inblandning i den jättelika bankskandalen i Indien, säger hans advokat Vijay Aggarwal.
 39. Indisk polis har stängt ett bankkontor som tillhör Punjab National Bank i södra Bombay i samband med utredningen av en jättelik bedrägerihärva, enligt källor inom polisen.
 40. Expressen tog sig upp i bergen bortanför vindistrikten till den jättelika Theewaterkloofsdammen.
 41. Från jättelika förråd med sjukvårdsutrustning och mediciner i Norra Skåne till spannmålsförråd i Eslöv och dystra planer på krigsgravar utanför Lund, Eslöv och Hörby för tiotusentals personer.
 42. Men då blir det ett jättelikt problem, menar Olle Segerdahl som är it–säkerhetsexpert på finska F–Secure.
 43. Det var i november i fjol som det jättelika projektet presenterades.
 44. Med en jättelik svart bibel i handen sa Raila Odinga Odinga att han antog utmaningen att bli bli ”folkets president” i Kenya.
 45. Jag tror att Röhsska kan fullgöra sitt uppdrag bättre som en självständig institution snarare än som en del av en annan jättelik institution.
 46. Skräpet riskerar också att skada de små, små koralldjuren som tillsammans bygger reven till jättelika undervattenssamhällen.
 47. Bakom en jättelik ståldörr, tung som fyra personbilar, döljer sig den gigantiska kammaren, vars väggar och tak är klädda med tusentals isolerande frigolitkoner.
 48. Ett jättelikt dammbygge i centrala Selous är på gång och kan medföra nya prövningar för elefanterna.
 49. I en underbar scen vecklar lokföraren och ett par konduktörer ut en jättelik karta i sanden och debatterar högljutt var de har hamnat.
 50. – Jag tror inte det blir jättelika stridigheter.
 51. En jättelik studiecirkel under flödande vårsol.
 52. Mot slutet av boken skildras jättelika robotkonstruktioner styrda av hjärntvättade, seriekopplade människor.
 53. Förra året uppgav två kinesiska bolag att de planerade att bygga en jättelik solcellspark med en kapacitet på en gigawatt strax söder om kärnkraftverket, skriver The Guardian i en artikel från förra året.
 54. Utan dessa pengar hade landet inte klarat av att betala räntorna på sin jättelika statsskuld, 180 procent av BNP.
 55. Härnäst kommer ”tokrummet”, där Simon Fergins jättelika garnkanin slöar mitt på golvet med en morot i knät.
 56. Räddningsarbetare har haft stora problem att ta sig fram till olycksplatsen, eftersom tankfartyget är omgivet av ett jättelikt moln av giftig rök, enligt Kinas transportdepartement.
 57. Direkt underställt den högste ledaren finns Revolutionsgardet, en halvmilitär styrka och underrättelsetjänst som dessutom har utvecklats till ett jättelikt affärsimperium.
 58. Enligt Town and Country Magazine byggde Trump en jättelik balsal och spenderade 100 000 dollar på fyra guldplätterade handfat.
 59. – När isen förflyttar sig påverkar den landskapet som ett jättelikt sandpapper.
 60. På den politiska USA–fronten verkar annars en potentiell upptrappning ligga bakom hörnet med faktorer som en eventuell mur mot Mexiko, immigrationsfrågan, skuldtaksförhandlingar samt jättelika infrastruktursatsningar.
 61. Jublet formligen exploderade i den jättelika plenisalen när det stod klart att Ramaphosa vunnit ledarstriden över Dlamini–Zuma.
 62. Brandförsvaret uppger att man har lyckats få kontroll över cirka 40 procent av den jättelika branden, den fjärde största i Kaliforniens moderna historia.
 63. Bland jättelika palmträd flera hundra år gamla ryms här i naturens eget växthus alla tänkbara tropiska växter.
 64. Yildirim passade också på att uppdatera det jättelika antalet människor som fått sparken sedan kuppförsöket – en siffra som nu uppgår till 81 000.
 65. Användarna behöver inte leta i Windows–butikens jättelika bibliotek.
 66. Yildirim passade också på att uppdatera det jättelika antalet människor som fått sparken sedan kuppförsöket – en siffra som nu uppgår till 81.
 67. Innanför mångdubbla polisled diskuterade Tony Blair och George Bush terrordåden i Istanbul, samtidigt som minst 100 000 demonstranter under ett jättelikt polispådrags vakande ögon fyllde gatorna i protest mot toppmötet.
 68. Att gatorna är fulla av neandertalsliknande troll som liksom tumlar omkring och faller över husen så att deras jättelika trollgap dras, som sugkoppar, rakt mot sovrumsfönstret.
 69. Ibland snor i ett ansikte som grinar brett och skriker av förtjusning, /…/ jättelika, bleka kroppar som gelépuddingar som klafsade omkring utan kontroll i vatten som luktade kallt, med flaxande stora bleka armar.
 70. Hon ler illmarigt in i kameran och håller en jättelik skulpterad penis under ena armen.
 71. Magnus Bexhed är vd för Uppsala auktionskammare och tycker att det jättelika uppsvinget låter för bra för att vara sant.
 72. En dag tillbringad på denna jättelika wellnessanläggning känns således lite grann som att gå på nattklubb med hälsotema.
 73. Det är en snygg parallell för att prata om den senaste upplagan av Samsungs jättelika stylustelefon, Samsung Galaxy Note 7, då Note-serien var en produkt som gjorde just detta.
Ordet jättelik uppdaterades 2020-05-02.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till jättelik är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är jättestor en synonym till jättelik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.