jättelik

Synonymer till jättelik

enorm, gigant, gigantisk, imponerande, imposant, jättestor, kolossal, oerhörd, ofantlig, skrämmande, storslagen, vidunderlig, väldig

Motsatsord till jättelik

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till jättelik.

Vad betyder jättelik?

 1. mycket stor, enorm
 2. mycket stor, gigantisk
 3. (vard.) som är någon eller något mycket lik

Exempel på hur jättelik används i svenska tidningar

 1. I stort sett hela nationalparken slukades av den jättelika Gospers mountain–branden, som startade i oktober och sammanlagt svedde 5.
 2. Morrison erkände också att han och regeringen kunde ha agerat annorlunda i vissa situationer när de jättelika bränderna var ett faktum.
 3. Samma tur hade inte boende som drabbats av den jättelika East Gippslandbranden.
 4. Den ingår i en ny jättelik ring, Bolsjaja koltsevaja linija (Stora ringlinjen), som kommer att bli världens längsta cirkelformade tunnelbanespår.
 5. Argentinas nytillträdde president Alberto Fernández har sagt att Morales utsattes för en kupp, i form av de jättelika protester som utbröt efter valet i Bolivia i oktober.
 6. Amerikanska försvarsdepartementet Pentagons jättelika molnupphandling Jedi – värd motsvarande 95 miljarder kronor – vanns till allas förvåning av Microsoft.
 7. På den roterande vridscenen tillber män i röda kåpor en jättelik fallos som hör bön genom att ejakulera en puff teaterrök.
 8. Argentinas nye president Alberto Fernández har sagt att Morales utsattes för en kupp, i form av de jättelika protester som utbröt efter valet i Bolivia i oktober.
 9. MADRID I tisdags klev Max hållbarhetschef Kaj Török upp på scenen i sal 4 i ”Action Hub” på klimatmötet i den jättelika konferensanläggningen Ifema i Madrid.
 10. Uppemot 70 ungdomar var i lördags inblandade i ett jättelikt slagsmål i Vänersborg.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av jättelik

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är jättestor en synonym till jättelik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.