Synonymer till Jörgen

Jörgen kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Jörgen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Jörgen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Jörgen.

Vad är motsatsen till Jörgen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Jörgen.

Vad betyder Jörgen?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Jörgen användas?

Det saknas exempel på hur Jörgen kan användas.

Hur används ordet Jörgen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Jörgen används i vanlig text.

 1. – Artilleribeskjutningen hindrar ju definitivt evakueringen av området, konstaterar Jörgen Elfving, tidigare överstelöjtnant.
 2. Bara sedan kriget i Ukraina bröt ut i torsdags har oljepriset stigit med 12 dollar, konstaterar Jörgen Kennemar, råvaruanalytiker på Swedbank.
 3. – Människor upplever att de får mer tid till saker de vill göra, de känner sig mer utvilade och hälsan är bättre, säger Jörgen Larsson, forskare på Chalmers.
 4. Det skriver Jörgen Berglund (M).
 5. Här kollar Jörgen och Moa in appen – bilden i appen som föreställer ett linne, har Moa ritat.
 6. Jörgen Vedin, arbetsledare för beräkningsgruppen på BAE Systems Hägglunds, har jobbat med att lösa fysikaliska problem sedan studietiden, då han doktorerade i Rymdfysik vid Umeå Universitet.
 7. – Vi är ju en vårdinrättning, inte kriminalvård eller polis, säger Jörgen Vennsten.
 8. Jörgen Hjälte trodde att han köpt ett billigt brädspel på nätet, men nio månader senare upptäckte han att företaget dragit pengar från hans konto varje månad.
 9. – Bara på hundra meter längs Ramön beräknar jag att det ligger två kubikmeter olja, säger Jörgen Seijsing, Räddningstjänsten Örnsköldsvik.
 10. – Man har små redskap som trädgårdsspadar och tar klump för klump, sten för sten, säger Jörgen Seijsing, räddningsledare i Husum.
 11. Jörgen Perssons första OS som förbundskapten slutade i en medaljlös besvikelse.
 12. Det är något vi ser att det här nätverket inte har samma kapacitet längre och det är väldigt positivt, säger Jörgen Thorén.
 13. Analysen av bilderna är inte gjord ännu, säger Jörgen Zachau som är utredningsledare för Estonia vid Statens haverikommission och följer arbetet från Sverige, till DN.
 14. Nu väntar ett styrkepass tillsammans med sjukgymnasten Jörgen Sandberg och träningsrådgivaren Niklas Heckscher från SOK.
 15. Avelsdjuren är i praktiken borta och det tar så otroligt lång tid att komma tillbaka, säger Jörgen Martinsson, vd för Svensk mink, till TT.
 16. Sverigedemokraterna Nima Gholam Ali Pour och Jörgen Grubb är snabba med slutsatsen att den positiva utvecklingen för Malmös niondeklassare, med högre meritvärden och ökad behörighet till gymnasiet, beror på betygsinflation.
 17. Man har ett uttryck, ”att man bränner för teamet”, säger Unionens regionala ombudsman Jörgen Gustavsson till TT.
 18. – Vi är ett segt släkte och vi har klarat av allt hittills, men det här är absolut den tuffaste perioden, säger Jörgen Martinsson, vd för Svensk mink, till TT.
 19. Jag skulle säga att Attenius sällar sig till Sjöstedts kritik, att tomma tunnor skramlar mest, säger Jörgen Fogelklou (SD).
 20. Kommunstyrelsen i Göteborg beslöt på onsdagen att säga nej till den motion om språkkrav i äldreomsorgen som Sverigedemokraternas gruppledare Jörgen Fogelklou skrivit.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Jörgen

Läs mer om namnet Jörgen på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Jörgen, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Jörgen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Jörgen.

Bild med texten Jörgen