Synonymer till Jacob

Jacob kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Jacob samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Jacob

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Jacob.

Vad är motsatsen till Jacob?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Jacob.

Vad betyder Jacob?

 1. ett mansnamn

Hur böjs Jacob?

 1. Jacob
 2. jacobs

Hur kan ordet Jacob användas?

Det saknas exempel på hur Jacob kan användas.

Hur används ordet Jacob i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Jacob används i vanlig text.

 1. Den andra halvleken får man kalla för darrig, det var inte alls bra, säger Djurgårdens Jacob Une Larsson.
 2. Jacob Holmström och Anton Bjuhr driver Gastrologik och har goliatmusseron på avsmakningsmenyn varje höst när den är i säsong.
 3. För SVT–journalisten Jacob Hård har han varit en viktig förebild.
 4. Så här beter man sig inte hemma, och än mindre i ett skyddat område som är en nationalpark, säger naturvägledaren Jacob Ahlberger.
 5. Dessa var Jacob Rinne (målvakt), Mattias Johansson (högerback), Joakim Nilsson (mittback), Niklas Hult (vänsterback), Jesper Karlsson (yttermittfältare/anfallare) och Isaac Kiese Thelin (anfallare).
 6. Jacob Wallenberg, vice ordförande i Ericsson och ordförande i Ericssons storägare Investor, kände sig tvungen att offentligt gå ut och säga att det är ”angeläget att Huawei får verka i Sverige”.
 7. De sex spelarna är Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin.
 8. Jacob Wallenberg har flera positioner i Kina, fredar det Investors företag?.
 9. En av de mest iögonfallande personerna som medverkade vid onsdagens våldsamheter i Washington DC var 33–åriga Arizonabon Jacob Chansley, mer känd under pseudonymen Jake Angeli.
 10. Skotten mot Jacob Blake blev inledningen till en lång rad protester som stundtals blev våldsamma.
 11. – Åh jösses!, sa Jacob Hård.
 12. – Men tack vare chattarna har vi i det här fallet kunnat följa hela kedjan och anser oss därför ha kommit åt såväl huvudgärningsmannen som anstiftare och medhjälpare, säger utredningsledare Jacob van Rooij vid Polisområde Stockholm Nord.
 13. Jacob Strandell, sociolog och forskare, har studerat hur emojier används vid nätdejtning.
 14. Virologen Jacob John och andra experter har sagt till nyhetsbyrån AFP att det är möjligt att andra virussjukdomar, som denguefeber som är endemiskt i Indien, kan ha gett landets befolkning ett visst antikroppsskydd mot coronaviruset.
 15. Den 29–årige Jacob Blake, som sköts med sju skott i ryggen av amerikansk polis den 23 augusti, berättar för första gången om sitt tillstånd i en video från sjukhussängen.
 16. Mittbacken Jacob Une Larsson gjorde ett klockrent självmål.
 17. Enligt Jacob Pedersen, flyganalytiker på danska Sydbank, kan just EU–godkännandet bli en stötesten.
 18. Ett långt inlägg från David Löfquist på högerkanten träffade Jacob Bergström perfekt på pannan och säsongens första mål var ett faktum.
 19. Ett långt inlägg från Löfquist på högerkanten träffade Jacob Bergström perfekt på pannan och säsongens första mål var ett faktum.
 20. Det är inte ett lätt jobb han har, Jacob Schram.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Jacob

Läs mer om namnet Jacob

Läs mer om namnet Jacob på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Jacob, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.