Synonymer till Jimmy

Jimmy kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Jimmy samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Jimmy

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Jimmy.

Vad är motsatsen till Jimmy?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Jimmy.

Vad betyder Jimmy?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Jimmy användas?

Det saknas exempel på hur Jimmy kan användas.

Hur används ordet Jimmy i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Jimmy används i vanlig text.

 1. – Vi är medvetna om att den här typen av annonser finns och vår rättsavdelning tittar just nu på om det är brottsligt, säger Jimmy Modin, presstalesperson för polisen i region Syd.
 2. Jimmy Hemmingsson från Göteborg beskriver hur han fick nog, han bara måste göra något.
 3. Hemlöse Jimmy Mullen, en traumatiserad krigsveteran som befinner sig i närheten, låtsas först som om han inte hörde plasket.
 4. Låten har hon skrivit låten tillsammans med Jimmy “Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.
 5. – De uppgifterna sammanställer vi just nu och är en del av förundersökningen, säger Jimmy Modin, presstalesperson polisregion Syd.
 6. – Vi är på plats och har gjort en avspärrning och kommer att genomföra en teknisk undersökning, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen.
 7. ”Det kändes galet att slänga ut så mycket pengar på ett nytt kök när det finns så många fina begagnade kök som passar ens dröm”, säger Mikaela och Jimmy Sunnebrandt som köpte sitt kök på Blocket.
 8. Själv har kommunpoeten Jimmy Alm sagt så här till SVT om diskussionen som väckts.
 9. Nationella bombskyddet tillkallades och de är nu på plats i en insats som kommer att pågå under eftermiddagen, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.
 10. Det beskrivs nu som en av de största övergreppsskandalerna i Storbritannien sedan tv–personligheten Jimmy Savile avslöjades ha förgripit sig på hundratals barn.
 11. Fram tills i onsdags hade 35 människor gripits för brott mot säkerhetslagen och fyra fällts, däribland mediemogulen Jimmy Lai.
 12. Allt för att förnedra den avgående presidenten Jimmy Carter.
 13. Mycket återstår att se, men det finns en viss likhet med den utrikespolitiska linje som Jimmy Carter slog in på när han tillträdde 1977.
 14. Jimmy Lai är en känd företrädare för demokratirörelsen och äger tidningarna Apple Daily och Next Magazine som båda är prodemokratiska och Pekingkritiska.
 15. ”Jimmy Lai har gripits för samarbete med utländsk makt”, skriver Mark Simon vid Lais mediebolag Next Digital på Twitter.
 16. Nyheten om gripandet av Jimmy Lai, som äger de Pekingkritiska tidningarna Apple Daily och Next Magazine, twittrades ut av en anställd på Lais mediebolag och har bekräftats av en poliskälla till nyhetsbyrån AFP.
 17. – Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson vid region Syd.
 18. Vändpunkten kom när han bytte klubb till Huddinge och började coachas av Jimmy Samuelsson, före detta världsmästare i brottning i 66–kilosklassen och assisterande förbundskapten.
 19. Vi har tränat på bra och är redo, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin till Dplay.
 20. Jämte Ola står kocken Jimmy Johansson, som plötsligt blev utan arbete när många slutade gå på restaurang för några veckor sen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Jimmy

Läs mer om namnet Jimmy på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Jimmy, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Jimmy

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Jimmy.

Bild med texten Jimmy